Selden etkilenen KOBİ'lere destek

Selden etkilenen KOBİ'lere destek

GÜNDEM 22.11.2023 12:22:23
Selden etkilenen KOBİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, hafta sonu yaşanan sel ve fırtınadan zarar gören KOBİ'ler için KOSGEB Acil Destek Kredisi'ni devreye aldıklarını açıkladı. 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi imkanı tanındı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye'nin çeşitli köşelerinde yaşanan olumsuz hava şartları hafta sonu iş yerlerinde de tahribata neden olmuştu. Yaşanan olumsuzluktan zarar gören işletmeler için 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi kullandırılması gündeme geldi.

Haberi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugünkü Ankara Sanyi Odası (ATO) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada duyurdu.

SELDEN ETKİLENEN KOBİLERE DESTEK

Fırtına, aşırı yağış ve selden etkilenen bazı bölgelerdeki KOBİ'lere 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlayacaklarını açıklayan Bakan Kacır, Türkiye'nin bazı alanlarda dünyanın önemli üretim üslerinden biri haline geldiğini belirterek, "KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı başlatılıyor" dedi.

Bakan Kacır, İstanbul Şile, Zonguldak Ereğli, Batman, Diyarbakır Bismil ve Bursa Gemlik'teki KOBİ'lerin faizsiz olarak 1 milyon liraya kadar kredi kullanabileceğini açıkladı.

İlk 12 ayı geri ödemesiz, toplam 24 ay ödemeli olarak kullanılacak bu kredilerde KOBİ’ler kredi anaparasını bankaya 3’er aylık taksitlerle geri ödeyecek; kâr payı veya faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak.

Programda, işletme başına azami kredi limiti 1 Milyon TL olacak.

Anahtar Kelimeler: selden etkilenen kobi'lere destek

Alparslan Türkeş Bulvarı’nda Motosiklet Kazası: 2 Genç Yaralandı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı 1 yaralı

AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU

Aksaray’da Aile İçi Tartışma Kanlı Bitti: 1 Kişi Ağır Yaralı

Aksaray’da Balkon Yangını Korku Dolu Anlar Yaşattı

Aksaray’da Tır ile Halk Otobüsü Çarpıştı: 2 Yaralı

Kontrolden Çıkan Otomobil MOBESE Direğine Çarptı, Yan Devrildi: 1 Yaralı

  • BIST 100

    14053,85%0,50
  • DOLAR

    42,61% 0,06
  • EURO

    50,05% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5780,72% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9307,31% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.