SELÇUKLU KÜLLİYESİ ŞEHRİN KİMLİĞİNİ YANSITACAK

SELÇUKLU KÜLLİYESİ ŞEHRİN KİMLİĞİNİ YANSITACAK

HABER 1.07.2021 17:36:00
SELÇUKLU KÜLLİYESİ ŞEHRİN KİMLİĞİNİ YANSITACAK

 Aksaray Belediyesi’nin, şehir kimliği ile örtüşen mimari ve sosyal donatıları ile birlikte geleceğe taşınacak en önemli eserlerinden biri olan Selçuklu Külliyesi’nin temel atma hazırlıkları sürüyor.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in gelecek nesillere kalıcı eserler bırakmak ve şehrin kültürel birikimleri ile inşa edilmiş mekanlar ortaya çıkartmak adına hayata geçireceği Selçuklu Külliyesi’nin temel kazıları ve temel altı iyileştirme çalışmaları tamamlandı. 
Şehrin en işlek caddelerinden birinde hayata geçecek Külliyenin hızlı bir şekilde şehre kazandırılması için çalışmalar yürüten ekipler temel betonunun atılması için hazırlıklara başladı. 
Şehrin merkezi sayılabilecek bir noktada hizmete açılacak olan Selçuklu Külliyesinde aynı anda 2 Bin 100 kişi namaz kılabilecek ve ibadetlerini gerçekleştirebilecek genişlikte tasarlandı.
 Şehrin köklü tarihi geçmişi içerisinde önemli yer edinmiş olan Külliye Kültürü ve Selçukluya ait izle proje kapsamında gün yüzüne çıkmış olacak.  
Selçuklu Külliyesinde vatandaşların ibadet yapma alanlarının yanı sıra kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kitap konağı da hizmete sunulmuş olacak. Oluşabilecek trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi açısından da yer altı otoparkı da proje kapsamında değerlendirildi. 
Vatandaşların güzel ve verimli vakit geçirmeleri için her türlü ayrıntının düşünüldüğü Selçuklu Külliyesinde, Kur-an Kursu ve emekli dinlenme evi de proje kapsamına alındı. 


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

  • BIST 100

    10101,57%0,19
  • DOLAR

    32,38% -0,13
  • EURO

    34,76% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2410,35% -1,00
  • Ç. ALTIN

    3868,40% -0,99

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.