SELÇUKLU CAMİ VE KÜLLİYESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

SELÇUKLU İZLERİ TAŞIYAN MUAZZAM ESER AKSARAY’A KAZANDILIYOR

HABER 23.09.2023 14:46:00
SELÇUKLU CAMİ VE KÜLLİYESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

DİNÇER; “SELÇUKLU CAMİ VE KÜLLİYE PROJEMİZ AKSARAY’A DEĞER KATACAK”

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen Selçuklu mimarisine uygun olarak inşası devam eden Selçuklu Külliye ve Cami projesi tamamlanmak üzere.

İnşaatın en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Dinçer; “Aksaray’ımız için çok önemli bir projemiz Selçuklu Parkıyla bir bütün olarak tasarlandı. Proje mimari olarak ecdadın Selçuklu mimarisi, çizgileri ve motiflerini taşıyor. Nesilden nesile kalacak Aksaray’ımıza değer katacak Selçuklu Cami ve Külliye inşaatını en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız” dedi.

Şehrin köklü tarihi geçmişi içerisinde önemli yer edinmiş olan Külliye kültürünün yeniden yaşatılacağı proje içerisinde 2 Bin 100 kişilik caminin yanı sıra kitap konağı, okuma salonları, emekli dinlenme evi, otoparkı ve dinlenme salonu da mevcut.

Bulunduğu konum itibariyle şehrin en işlek noktalarından birinde olan külliye ve cami projesinde yer alan net kullanım alanı 2 Bin 975 metrekare olan otopark bölgenin trafik sorununu da önemli ölçüde rahatlatacak.

Selçuklu Cami ve Külliye Projesi, göreve geldiği günden beri şehre kazandırdığı sosyal ve kültürel yapılarla adından sıkça söz ettiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Aksaray’a kazandırdığı simge eserlerden biri olacak.

Vatandaşların güzel ve verimli vakit geçirmeleri için her türlü ayrıntının düşünüldüğü Selçuklu Külliyesi yapılacak son rötuş ve peyzaj düzenlemesinin ardından kısa süre sonra hizmete açılacak.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,48% 0,24
  • EURO

    34,77% 0,59
  • GRAM ALTIN

    2436,96% -0,05
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.