SEKİZ AKADEMİSYEN AKADEMİK PERFORMANS BAŞARI ÖDÜLÜ ALDI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitelerin araştırma-yayın, öğrenciler ve toplumla ilişkiler gibi birden fazla fonksiyonu olduğunu söyledi.

HABER 11.02.2021 14:47:00
SEKİZ AKADEMİSYEN AKADEMİK PERFORMANS BAŞARI ÖDÜLÜ ALDI

ASÜ Akademik Performans Değerlendirme Yönergesine göre 2020 yılı için yapılan çağrı kapsamında alınan başvurular değerlendirildi ve ödül almaya hak kazanan akademisyenler, düzenlenen törenle belgelerini aldı. Senato Toplantısı öncesindeki ödül töreninde kısa bir değerlendirme yapan Rektör Şahin, Üniversitelerin birden fazla fonksiyonu olduğunu söyledi. Bunlardan ilkinin araştırma ve yayın yapma, ikincisinin öğrencilerin merkezinde olduğu eğitim faaliyetleri, üçüncüsünün de toplumla kurulan ilişkiler olduğunu kaydeden Şahin, “Toplumdan kastedilen yakın bir kadrajdan bakıldığında şehir, kadraj biraz daha genişletildiğinde ülke, daha da genişletildiğinde ise tüm insanlıktır. Yani üniversiteler bir taraftan araştırıp yayın yaparken diğer taraftan elde ettiği birikimi öğrencilerle paylaşarak sonraki kuşağa aktarıyor ve öte yandan sahip olduğu birikim ve kapasiteyi toplumla buluşturuyor” dedi. Ödül alan akademisyenlerin araştırma ve yayın bakımından son derece önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan ASÜ Rektörü, “Tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve işlerinde başarılar diliyoruz” dedi. Yapılan konuşmanın ardından sahneye gelen akademisyenler belgelerini aldı. Ödül alan isimler şöyle: Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme Temel Alanında Doç. Dr. Sedef Canbazoğlu Bilici. Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanında Doç. Dr. Talat Baran. Spor Bilimleri Temel Alanında Prof. Dr. Hüseyin Ünlü. Güzel Sanatlar Temel Alanında Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay. Mühendislik Temel Alanında Doç. Dr. Emine Baştürk. Sağlık Bilimleri Temel Alanında Doç. Dr. Güler Duru Aşiret. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanında Dr. Öğr. Üyesi Haşim Bağcı. Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanında Doç. Dr. Mustafa Öz.

 

2021 yılının akademik anlamda verimli işlerin yapıldığı bir yıl olması dileklerinde bulunan Rektör Şahin, ödül alan akademisyenlerin yarısının kadınlardan oluşmasının da kendilerini ayrıca mutlu ettiğini vurguladı.


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.