ŞEHİR KÜLTÜRÜNÜN EN ÖNEMLİ BELGELERİ OLAN TARİHİ YAPILAR RESTORE EDİLEREK KORUNUYOR

BAŞKAN DİNÇER “TARİHİ ESERLERİN AYAKTA KALMASI KENT KİMLİĞİNİ OLUŞTURMADA BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

HABER 25.08.2023 14:03:00
ŞEHİR KÜLTÜRÜNÜN EN ÖNEMLİ BELGELERİ OLAN TARİHİ YAPILAR RESTORE EDİLEREK KORUNUYOR


Köklü tarihi geçmişi ve zengin kültürel dokunun en çok hissedildiği şehirlerden biri olan Aksaray önemli bir kültür envanterine sahip. Aksaray Belediyesi bugüne kadar birçok tarihi yapıyı restore ederek gelecek nesillere taşınmasına olanak sağladı.

Restorasyon çalışmalarına sürdüren Aksaray Belediyesi Kemal Baba türbesindeki restorasyon çalışmasında da son aşamaya geldi. Yapılacak çevre düzenlemesinin ardından Kemal Baba türbesi ziyarete açılacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ilim ve irfan merkezi Aksaray’da birçok alimin ve velinin kabrinin bulunduğunu ifade ederek yapılan restorasyon çalışmaları hakkında şu görüşlere yer verdi.
“Şehrimizde bulunan tarihi yapıların onarılmaları ve yeniden kullanımları bu yapıları gelecek nesillere devretmekteki en etkili yöntem. Bu minvalde Belediyemizin özenle sürdürdüğü restorasyon çalışmaların ardından şehrimizin manevi dünyasını bütünleştirmiş oluyoruz” dedi.

Aksaray’ın manevi ikliminin önemli isimlerinden olan ve Evliya Çelebinin seyahatnamesinde de geçen Kemal Baba’nın türbesi Hacı Hasanlı Mahallesinde yer alıyor.
Binlerce yıllık tarihinde pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Aksaray bu yönüyle Anadolu coğrafyasının kadim şehirlerinden birisi. Aksaray Belediyesi tarafından restore edilen yapılar şehir kültürünün en önemli belgeleri. Bu eserlerin ayakta kalması kent kimliğini oluşturmada da büyük önem arz ediyor.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.