Sanayi yatırımları KKTC ile hızlanacak

Sanayi yatırımları KKTC ile hızlanacak

GÜNDEM 12.01.2024 17:37:01
Sanayi yatırımları KKTC ile hızlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile birlikte KKTC’nin caddelerinde Togg turu yaptı.

ANKARA (İGFA) - Bilim Lefkoşa’da faaliyetlerini sürdüren Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ni ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KKTC’de, Türkiye’de hayata geçirdikleri tüm milli teknoloji hamlesi programlarını adım adım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti kapsamında bir dizi temasta bulundu. Kacır, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile birlikte “Sanayi Yatırımlarının Kolaylaştırılması Hakkındaki Anlaşma”yı imza altına aldı. Türkiye'den ve KKTC'den yatırımcılar arasında ortaya çıkan farkları gidermeyi planladıklarını belirten Kacır, "Finansal destek sağladığımız OSB'lerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye kanunlarına tabi şirketlerin KKTC'de gerçekleştireceği sanayi yatırımlarını kolaylaştırıyoruz." dedi.

Türkiye'nin son 21 yılda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde birçok alanda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini anlatan Bakan Kacır, dev bir Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosistemi inşa edildiğini aktardı. Bugün Türkiye'nin 101 teknoparkında, 10 binin üzerinde girişim ile teknoloji geliştirme yolculuğunun sürdüğünü kaydeden Kacır, “1600'den fazla Ar-Ge ve tasarım merkezimizle birlikte, 272 bin kişilik büyük bir Ar-Ge ordusu ile hareket ediyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’nin artık, sanayisi, üretim kapasitesi, Ar-Ge ve inovasyon altyapısı, nitelikli iş gücü ve üç kıtayı birleştiren stratejik konumu ile küresel bir teknoloji ve üretim üssü olduğunu kaydeden Kacır, “Bir dönem en temel savunma sanayi ürünlerini bile ithal ederken, bugün İnsansız Hava Aracı üretiminde dünya birincisiyiz. 60 yıllık hayalimiz, doğuştan elektrikli ve akıllı milli otomobilimiz Togg yollarda.” ifadelerini kullandı.

Aksaray’da Kafede Yaşanan Tartışmada 1 Kişi Yaralandı

Aksaray’da Apartman Çatısında Yangın: Bina Tedbir Amaçlı Tahliye Edildi

Aksaray’da Bıçaklı Kavga: 16 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı

Aksaray’da Polisten Kaçan Araç Kovalamacanın Ardından Yakalandı

Yaşar Sarıkaya’dan TİMBİR’in 3. Yılında Gurur Dolu Mesaj

KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Aksaray Üniversitesine ziyaret

  • BIST 100

    16166,38%3,62
  • DOLAR

    44,07% 0,04
  • EURO

    51,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7355,82% 0,02
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.