SANAT TOPLUMLARI MÜSPET MANADA DEĞİŞTİRİR

Aksaray Kent Haber |Aksaray Haberleri

HABER 8.04.2022 19:02:00
SANAT TOPLUMLARI MÜSPET MANADA DEĞİŞTİRİR


Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrencilerin sanatsal faaliyetlerle ilgilenmesi hususunu önemsediklerini ve iç derinliği yüksek bireyler yetiştirmek adına gayret gösterdiklerini söyledi. 

ASÜ’de, farklı okullarda eğitim-öğretim gören öğrenciler Topluma Hizmet dersi kapsamında bir araya geldi ve Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi okul duvarlarında resim çalışması yaptı. Okul koridorlarının sanatsal dokunuşlarla renklenmesine dair çalışmaların tamamlanmasının ardından İmam Hatip Lisesi yönetimi, çalışmalara emek veren ASÜ’lü öğrenciler ve akademisyenlere plaket ve belge takdiminde bulundu. Takdim töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan Rektör Şahin, kültür-sanat faaliyetlerine ilişkin temel bakış açıları hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin akli, bedeni ve ruhi melekeler açısından yetkin bireyler olmasını istediklerini ve eğitim-öğretim planlamalarını bu doğrultuda yaptıklarını anımsatan Şahin, “Ruhi melekeler sanatsal faaliyetlerle gelişebiliyor. Her öğrencimiz, -kendi kabiliyetine ve beğenisine göre- muhakkak bir sanat dalıyla ilgilensin. Sanat, bireyin iç dünyasını zenginleştirir, bu zenginlik bir süre sonra davranışlara sirayet eder ve toplumsal bakımdan müspet bir değişim ortaya çıkar. Sevgi, saygı, nezaket, zarafet, estetik, vefa, ölçü, ahenk… Bu hasletler sanatla gelişir” dedi. Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Boysak da okulda bir süre önce çeşitli yenilemelerin yapıldığını ve fiziki eksiklerin giderildiğini söyleyerek, “Tek eksik parça, koridorların sanatla güzelleşmesiydi. Bu konuda ASÜ bizlere destek oldu ve okul duvarlarında resim çalışmaları yapıldı. Artık öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz rengârenk koridorlarda yürüyor. Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, çalışmanın hayata geçmesine katkı veren tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Doğru ve Resim-İş Eğitimi Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay da törende kısa birer konuşma yaparak, iyi işler ortaya çıkarmak adına yaptıkları çalışmaların süreceğini belirttiler. 

Açıklamaların ardından Okul Müdürü Ali Boysak ASÜ yöneticilerine plaket takdim etti. Etkinlik, Rektör Şahin’in öğrencilere belgelerini vermesiyle sona erdi. 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.