SAMSUNG, KİA VE HYUNDAİ’NİN ÜRETİM MERKEZİ HWASEONG İLE AKSARAY ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

BAŞKAN DİNÇER “AKSARAY TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLACAK”

HABER 16.05.2024 19:59:00
SAMSUNG, KİA VE HYUNDAİ’NİN ÜRETİM MERKEZİ HWASEONG İLE AKSARAY ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

 


Aksaray Belediyesi ile Güney Kore’nin Hwaseong şehri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile Hwaseong şehri Meclis Başkanı Gyeong Hee Kim arasında imzalanan protokole göre iki şehir arasında tarihi, turizm ve teknoloji alanındaki projelerde iş birliği sağlanacak.

Yarım milyona yaklaşan nüfusu ile her geçen gün daha da büyüyen gelişen Aksaray’ın genç ve dinamik Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ı turizm ve sanayide zirveye taşımak için Güney Kore’ye çıkartma yaptı. Belediye Başkanı Dinçer, Güney Kore’nin önemli şehirlerinden Samsung, Kia, Hyundai gibi önemli markaların üretim merkezi Hwaseong şehrini ziyaret ederek çeşitli sanayi kuruluşları ve turizm acenteleri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Güney Kore Seul Büyükelçisi Murat Tamer’i ziyaret eden Belediye Başkanı Dinçer, daha sonra Hwaseong Meclis Başkanı Gyeong Hee Kim karşılıklı görüştü. Her iki Başkan, Aksaray ve Hwaseong şehirleri arasında uzun vadeli projelerde yer alma konusunda anlaştı. Her iki şehir arasında tarihi mirasın korunması, turizm potansiyelinin artırılması ve teknolojik gelişmelerin paylaşılması gibi alanlarda ortak çalışmalar yapılacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile Hwaseong şehri Meclis Başkanı Gyeong Hee Kim arasında imzalanan iş birliği protokolünden sonra açıklama bulunan Başkan Dinçer, “1 Milyonu aşkın nüfusuyla Güney Kore’nin önemli şehirlerinden Samsung, Kia, Hyundai gibi önemli markaların üretim merkezi Hwaseong şehriyle kardeş şehir anlaşmasını imzaladık. Bu anlaşmayla, sadece tarihi ve turistik anlamda değil özellikle üretim ve teknoloji alanında da karşılıklı iş birliği yapacağız” dedi.

“Aksaray’ın turizm ve yatırım potansiyelini artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyen Başkan Dinçer, “Aksaray’ımız artık kabuğuna sığmıyor. Hem sanayide hem turizmde ciddi manada sıçramalar yaptık. Şehrimizin yatırım potansiyeli çok yüksek. Sanayi ve turizm payımızı artırıyoruz. Bu anlamada yeni yatırımcılar ve daha fazla turisti şehrimize çekecek, Aksaray’ımızı Büyükşehir yapana kadar var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kore’de sanayi kuruluşları, turizm işletmeleri ve seyahat acenteleriyle uyumlu ve verimli görüşmeler yapan Başkan Dinçer, her iki şehrin sahip olduğu potansiyeli açığa çıkarmak için birlikte hareket edeceğinin bir kez daha altını çizdi.

Protokol anlaşmasının her iki şehir için de büyük fırsatlar sunduğunu dile getiren Meclis Başkanı Gyeong Hee Kim ise, "Aksaray ile tarihi ve kültürel bağlarımızı güçlendirerek, teknolojik ve ekonomik alanda da önemli iş birlikler gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

İmzalanan protokol ile Aksaray ve Hwaseong, karşılıklı anlayış ve uyum çerçevesinde hem yerel hem de uluslararası düzeyde daha güçlü ve verimli bir ilişki kuracak. İki şehir arasında başlatılan bu iş birliği, gelecekte daha pek çok alanda yeni projelerin de önünü açacak.

Protokolün bir diğer önemli ayağı ise üretim ve teknoloji alanındaki iş birliği. Hwaseong’un gelişmiş teknoloji altyapısı ve üretim tecrübeleri, Aksaray'ın yerel üretim kapasitelerini artırmak için kullanılacak. Bu iş birliği sayesinde, Aksaray'daki sanayi ve teknoloji yatırımlarının hız kazanması ve yeni iş imkanlarının oluşturulması hedefleniyor.

Başkan Dinçer’in Kore ziyaretinin pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor.


YAZ SICAKLARINDAN BUNALANLARIN ADRESİ MİLLET BAHÇELERİ VE PARKLAR OLDU

IHLARA CAM TERAS VE KAFETERYA BAYRAMDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU

BELEDİYE EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI İÇİN TEDBİRLER ALDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE “GELECEĞİ YAZ” KURSLARI BAŞLIYOR

AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM

  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.