Ihlara Rallisinde yarışa katılan 70 adet klasik otomobil ve sürücüleri, ilk gün, Gücünkaya, Ağzıkarahan köyü, Saratlı, Demirci beldelerinden geçerek Gülağaç ilçesi ve Akmezar köyünden şehir merkezine geldi.
Yarış, 2. Gün ise Aksaray?ın önemli turizm merkezleri arasında bulunan Güzelyurt, Selime, Belisırma ve Helvadere istikametinde devam etti. İki gün süren 270 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen etapların ardından şampiyon belli oldu.
Şahin Yazgı, yaptığı açıklamada, bu yıl 5`incisini düzenledikleri ralliye her yıl katılımcı sayısının arttığını söyledi.
Belirlenen güzergâhta 2 gün boyunca yarışan otomobillerin vatandaşlar tarafından da ilgiyle takip edildiğini ifade eden Yazgı, " Bu yarışmayla Aksaray`ın tanıtımına da katkıda bulunuyoruz. Yarışma Aksaray`ın, tarihi ve coğrafi anlamda güzel noktalarından geçiyor. Yarışma sonunda kupa töreni yaparak dereceye giren yarışmacılara kupa ve hediyelerini verdik." diye konuştu.
İki gün sonunda yarışmacılardan Ersun Gürsoy, en iyi etap puanına sahip oldu. Çeşitli kategorilerde dereceye giren yarışmacılara 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törenle kupa ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi
10659,83%0,89
42,33% 0,21
49,14% 0,03
5550,39% -0,01
9211,41% -0,08
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.