Sağlık çalışanlarının eğitim tatbikatı gerçeğini aratmadı

Aksaray Haberleri |Aksaray Haber |Aksaray Kent Haber

HABER 7.01.2022 20:44:00
Sağlık çalışanlarının eğitim tatbikatı gerçeğini aratmadı

Aksaray’da Acil Sağlık Hizmetleri Hakemli Eğitim Tatbikatı gerçekleştirildi. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kampüs alanı içerisindeki AFAD eğitim alanında gerçekleştirilen tatbikat, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun kaza ihbarını telsiz anonsu sağlık ekiplere ulaştırması ile başladı. 


Kaza senaryosuna göre; 35 kişinin yaralandığı 4 kişinin hayatını kaybettiği kazaya 20 ambulans, 2 Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi ve 75 sağlık personeli katıldı. 
Sağlık ekipleri kazaya karışan araçlarda ve yerde kanlar içinde yatan yaralılara müdahale ederken yapılan uygulamaları ve yöntemleri takip eden hakemler sağlık ekiplerinin işlemlerini puanladı. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Ekipler, gerçeği aratmayan tatbikatı verilen kısa süreli zaman içerisinde başarıyla tamamladı. 
Tatbikatı izleyen Vali Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamada; tatbikat olmasına rağmen sağlık çalışanlarının gösterdiği gayreti bir kez daha takdir ettiklerini söyledi. 


Aksaray’ın çok önemli bir kavşak noktasında bulunduğunu bu yönü ile trafik kazalarında ilk müdahale ve ekiplerin bu alanda eğitimlerinin çok önemli olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; “Trafik kazası ve acil sağlık yardımı noktasında çok daha titizlikle hareket etmemiz gerekiyor. Yapılan eğitim tatbikatında bir kez daha gördük ki sağlık çalışanlarımız bizim gördüğümüzden bazen göremediğimizden, yaşamadığımız duyguları çok yoğun yaşıyorlar. Allah onlara yardım etsin”dedi.
Tatbikatın başarı ile tamamlayan ekipleri tebrik eden Vali Aydoğdu; trafik kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekerek araç sürücülerinin trafikte daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. 
Tatbikatı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Şahin, Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ, İl Afet Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen ve üniversite öğrencileri izledi. 


AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2418,54% -0,46
  • Ç. ALTIN

    3987,48% -0,76

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.