Projem KOP İle Hayat Buluyor Yarışması Tanıtımı Aksaray’da Yapıldı

Aksaray Kent Haber |Aksaray Haberleri

HABER 21.04.2022 15:19:00
Projem KOP İle Hayat Buluyor Yarışması Tanıtımı Aksaray’da Yapıldı

KOP İdaresi tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak olan ‘Projem KOP İle Hayat Buluyor’ yarışması Aksaray Tanıtım Toplantısı yapıldı. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesindeki tüm lise öğrencilerini kapsayan, hayata gençlerin gözünden bakabilecek, ihtiyaçlarını hissedip yaşadıkları kentlere kendi bakış açılarıyla şekil verebilmelerini sağlayacak finansman destekli ‘Projem KOP İle Hayat Buluyor’ yarışmasını Aksaray’da tanıttı.
Aksaray Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Hamza Aydoğdu, KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, İlçe Kaymakamları, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İlçe Milli Eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

-Vali Aydoğdu; ‘Gençler size ihtiyacımız var’

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu tanıtım töreninde yaptığı konuşmasında; gençlerden çok ümitli olduklarını söyledi. 
Gençlere; “Biz sizden yaşlıyız, ama sizler bizden büyüksünüz’ diye seslenen Vali Aydoğdu: “Sebebi şu; siz daha hızlı algılıyorsunuz, zamanın ruhu anlamında çok bilgiye çok hızlı ulaşıyorsunuz, hızlı üretiyorsunuz, hızlı tüketiyorsunuz. Kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanarak teknolojinin de imkânlarını kullanarak ciddi anlamda üretim yapmamız gerekiyor. Bunun içinde size çok ihtiyacımız var. Bakın biz Aksaray’da sizler ile birlikte çok iyi bir sinerji yakaladık. Gençler artık Aksaray’ın her alanında varlar. Aynı hizadayız, gençleri dinliyoruz, onların fikirlerine değer veriyoruz ve onların fikirlerini projelerini yavaş yavaş hayata geçiriyoruz. Bütün başarı hikâyelerinin altyapısını anlamak oluşturur. Bununda en iyi sizler yapıyorsunuz’ dedi.

‘Medeniyetini bilen, idrak eden ama dünyadaki bütün gelişmelere de açık olan bireyler yetiştirmek zorundayız’

‘Zamanın bir ruhu var ve biz o zamanın ruhuna göre hareket etmek zorundayız.’ diyen Vali Aydoğdu; 
“Artık bizim kabullenmiş önyargılardan kurtulmamız gerekiyor. Zamanın ruhuna göre hareket etmezsek mutlak suretle kaybederiz. Onun için bizim bu potansiyelimizi bilgi, tecrübe ve teknolojinin imkânlarıyla bir ayağımız kendi kültür ve medeniyetimizde, diğer ayağımızda bütün dünyayı dolaşacak bir metafor yani ne demek bu; medeniyetini bilen, idrak eden ama dünyadaki bütün gelişmelere de açık olan bireyler yetiştirmek zorundayız. Günümüzde bilgiye ulaşmanın maliyetinin sıfır. Şu anki şartlarda sizler dünyadaki gençler ile rekabet etmezseniz ayakta kalma şansınız yok. Üretim de öyle. Bilgi artık hayatınıza ve üretime yansımadığı zaman sözlük anlamının dışına hiçbir şekilde çıkmıyor. Öğrencinin önündeki bilgiye erişimde; ulaşımda, üretim yapmada, kendisini ifade etmekteki bütün engelleri kaldırmak ve onlara rehberlik etmektir. Siz bizim için çok değerlisiniz; sizi anlıyoruz, bunun altını çizerek söylüyorum; sizi anlıyoruz ve sizinle aynı hizada olduğumuzu kabul ediyoruz. Lütfen bizi geçtiğinizde bizi arkada bırakmayın, dönüp elimizi tutun. Projemizin başarılı olmasını diliyorum”dedi.
“Geleceğe Gençlerimizle Birlikte Koşacağız”
KOP İdaresi olarak birlikte çalışma kültürünün gelişmesine katkı sağlamak; bölgenin 2021-2023 dönemini kapsayan ‘KOP Bölge Kalkınma Programı’nı hazırladıklarını ve bu kapsamda ‘Çocukların ve gençlerin fiziksel, sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerini destekleyici/artırıcı, özellikle gençlerin toplumsal sorunlara yönelik çözüm üretmesi, sosyal, kültürel, bilimsel ve ekonomik kalkınmaya destek olmasını önemsediklerini kaydeden KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin de yaptığı konuşmasında; 
 “Bizler gençlerimizin yetkin, bilgili, kültürlü bireyler olarak insani, milli ve manevi değerlerle yetişmesini ve ülkemizin kaderinde söz sahibi olmasını bekliyoruz. Gençlerimize güveniyor; onları bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz. Coğrafyamızın ve dinamik genç nüfusumuzun avantajlarını da kullanarak ülkemizi küresel düzeyde bilgi üreten ve bilgiyi katma değere dönüştüren bir güç haline getirmeliyiz” dedi.
 
“Fikirler Projeye, Projeler Hayata Geçirilecek” 
“Gençleri karar alma süreçlerine aktif bir şekilde dahil ederek, ülkemizin meselelerine ve çevreye duyarlı, sağlıklı ve güçlü bir gençliğin yetişmesi hedefiyle, toplumsal süreçlere katılımı için Başkanlık olarak bugün tanıtımını yaptığımız önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz” diyen KOP Başkanı Şahin, bölgedeki tüm lise öğrencilerinin ön şartsız katılabileceği yarışmada asıl kazananın Türkiye olacağını belirterek; “Yarışma ile lise öğrencilerimizin belirlenen temalara uygun sosyal, çevreci ve kültürel alanlarda kendi ilinde gözlemlediği problem ve ihtiyaçlara uygun çözüm önerileri oluşturmasını ve bunu bir proje halinde bizlere sunmalarını bekliyoruz. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilirken bölgesel ve ulusal problemlere yenilikçi, sürdürülebilir çözümler sunan, uygulanabilir ve desteklemeye uygun özgün proje fikirlerini de KOP İdaresi olarak yine kendi şehrinde hayata geçirilmesi için finanse edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmalar ardından; ‘İklim Değişikliği’, ‘Suyun Etkin Kullanımı’, ‘Çevre Bilinci ve Sıfır Atık’, ‘Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği’, ‘Akıllı Tarım’, ‘Kırsal Kalkınma’, ‘Genç İstihdamı’, ‘Eğitimde Değişim ve İnovasyon’ ve ‘Kültürel Miras’ gibi 9 ana başlıktaki yarışma kategorileri hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Yarışmaya katılmak isteyen gençler, 6 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında ‘www.projemkop.com’ internet adresi üzerinden; başvuru şartları, proje temaları ve proje hazırlama teknikleri hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilecekleri gibi geliştirdikleri projeler başvurularını da buradan yapabilecekleri belirtildi.


TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.