Petrol arama çalışmalarına başlanacak olması vatandaşları sevindirdi

Aksaray Haber,Aksaray Kent Haber,Aksaray Haberleri

HABER 21.03.2021 10:31:00
Petrol arama çalışmalarına başlanacak olması vatandaşları sevindirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından bir firmaya Aksaray,Nevşehir, ve Kırşehir il sınırlarında petrol arama ruhsatı verilmesi bölge halkını heyecanlandırdı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından bir firmaya Aksaray,Nevşehir, ve Kırşehir il sınırlarında petrol arama ruhsatı verilmesi bölge halkını heyecanlandırdı.
İndigo Grup Turizm ve Ticaret AŞ'nin Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir il sınırları içinde kalan 60 bin 247 hektar yüzölçümüne sahip saha ile Aksaray ve Nevşehir il sınırları içinde kalan 30 bin 202 hektar alanda 5 yıl süre ile petrol arama ruhsatı verilmesi kararının Resmi Gazete'de yayımlanması, yeni istihdam alanları oluşacağına inanan vatandaşları sevindirdi.
Aksaray halkı, bölgede petrol bulunmasının kent ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Aksaray’da petrol bulunursa istihdam oluşur. Turizmin yeterli olmayan Aksaray’da ekmek  kapsı açılır. Aksaray’da dah önce petrol bulunduğu ile ilgili şeylerde söylenmişti.Umudumuz  büyük, Aksaray’lı yetkililer bu işin üzerine gitmeli mutlaka”dediler.
 
Resmi gazetede yayımlanan petrol arama izni ile ilgili olarak Aksaray’lı idarecilerden çıt sesi duyulmadı.Çevre illerde özellikle idarecileri çok heyecanlandıran petrol arama izninin, Aksaray’da idareciler arasında çok büyük bir heyecan yaratmaması dikkati çekti.
Halk merakla çalışmaları bekliyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Müdürlüğü petrol hakkına müteallik kararının resmi gazetede yayımlanmasının ardından şehir halkı da bölgede yapılacak çalışmaları merakla bekliyor.
Aksaray’da  petrol aramalarının doğal denge bozulmadan yapılmasının önemli olduğuna işaret eden vatandaşlar, çalışmaların vatandaşa katkısı olabileceğini düşünüyor. İndigo Gurup Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir il sınırları içinde kalan 60 bin 247 hektar yüz ölçümüne sahip sahası ile petrol araması yapabilecek


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,34
  • EURO

    34,71% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2403,71% 1,00
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.