Pandemiye rağmen havalimanında 50 bin yolcuya hizmet

RAKAMLARA DEĞİL HİZMET KALİTESİNE ODAKLANDIK

HABER 15.08.2020 02:00:00
Pandemiye rağmen havalimanında 50 bin yolcuya hizmet

Pandemi öncesinde yılın ilk iki ayında 155 bin hasta, yaşlı ve engelli havalimanı yolcusuna hizmet veren Air Clinic, ‘Yeni Normal’in sivil havacılık dönemi kapsamında Temmuz’da yaklaşık 50 bin yolcuya hizmet verdi. Air Clinic Genel Müdürü Özlem Bozkır, bu süreçte hizmet kalitesinin salgın öncesindeki standartların da üzerine çıkarıldığını vurguladı.

 

Başta İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen olmak üzere, Ankara-Esenboğa, İzmir-Adnan Menderes, Antalya, Adana, Bodrum ve Dalaman Havalimanları’nda yaşlı ve engelli vatandaşlara hizmet veren Air Clinic, yılın ilk 2 ayında 155 binden fazla yolcu için görev yaptı. Pandemi nedeni ile aylarca duran havalimanı trafiği Haziran’da ‘Yeni Normal’ standartlarında hizmet vermeye başlayınca, Air Clinic kaldığı yerden yaşlı, engelli ve hasta yolculara hizmet vermeye devam etti. Şirket, Temmuz’da yaklaşık 50 bin havalimanı yolcusuna hizmet sundu.

 

RAKAMLARA DEĞİL HİZMET KALİTESİNE ODAKLANDIK 

 

Air Clinic Genel Müdürü Özlem Bozkır, hava trafiğinin kademeli olarak açılmasının ardından yaşanan gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Covid-19 salgınında en çok etkilenen sektörlerin başında yer alan havacılık sektöründe hizmet veriyoruz. Devletimizin pandemi nedeniyle almış olduğu önlemler kapsamında getirilen seyahat engelleri ve uçuş yasakları nedeniyle bu süreçten doğal olarak olumsuz etkilendik. Haziran ayına denk gelen yeni uçuş döneminde salgın öncesi hedefimiz 120 bin yolcuya hizmet vermekti ancak salgın nedeni ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 59, hedefimizin ise yüzde 65 oranında altında kaldık. Haziran’da uçuşların kademeli olarak açılmasıyla pandemi sonrasındaki iki aylık süreçte yaklaşık 100 bin yolcumuza hizmet verdik. Bir yıl öncesinde bu rakam 200 bin yolcunun üzerinde idi. Bu düşüşü doğal karşılıyoruz. Operasyonumuzda tüm tedbirler alınarak personel ve yolcu sağlığını hizmet kalitesinden ödün vermeden koruyoruz. Personelimize ‘Kişisel Koruyucu Donanım’ olarak maske, siperlik, eldiven ve cep dezenfektanı temin ettik. Bununla birlikte Covid-19 salgını ile ilgili ‘Air Clinic Akademi’ üzerinden online eğitimlerle personelimizin farkındalığını artırmaya gayret ettik. 

 

İSTİHDAMI KORUMAK ÖNCELİĞİMİZ

 

Bozkır, Air Clinic’in salgın nedeniyle bazı finansal önlemler aldığını ancak bu önlemler arasında istihdam kaybının olmadığını ifade etti: “Devletimiz tarafından sağlanan desteklerin tek bir koşulu var; personeli işten çıkarmamak. İşten çıkarma devletimiz tarafından konulan bir engel olmasaydı da işten çıkarma gündemimizde olmayacaktı. Orta ve uzun vadede istihdamı koruyarak bu sancılı dönemi atlatmanın gayreti içerisindeyiz. Şirket olarak çalışanlarımızla birlikte güzel günlerin yakın olduğunun bilincindeyiz.”


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.