Otizmli Öğrenciler, Hayalleriyle Özel Bireylerin Eğitimine Destek Olacak

Düzce'de Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda eğitim gören otizmli öğrenciler, sosyalleşme ve yaratıcılıklarını ortaya koymak amacıyla başlatılan resim kurslarında hayallerini tuvallere yansıttı.

HABER 22.10.2024 19:27:00
Otizmli Öğrenciler, Hayalleriyle Özel Bireylerin Eğitimine Destek Olacak

Öğrencilerin başarılarından ilham alan öğretmenleri, "Engel Tanımayanlar" adını verdikleri eserleri, sanatseverlerle buluşturacakları sergilerde sergileyecek. Sergiden elde edilecek tüm gelir, özel bireylerin eğitimine katkı sağlamak için kullanılacak.

Hayalden Tuvale: "Hayallerimizi Resmediyoruz" Projesi

Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri, 8-17 yaş aralığındaki öğrencilerin el becerilerini geliştirmek, sosyalleşmelerini artırmak ve özgüven kazanmalarına katkı sunmak amacıyla geçtiğimiz yıl bir resim atölyesi kurdu. Atölyeye yoğun ilgi gösteren otizmli öğrenciler, sadece resim yapmayı öğrenmekle kalmadı; aynı zamanda arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurmayı ve motor becerilerini geliştirmeyi başardı.

Öğrencilerin yaptıkları resimler arasında özellikle "çocuk" ve "hayvan" temalarının öne çıktığını fark eden öğretmenler, bu durumun çocukların duygusal dünyalarını yansıttığını düşündü. İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle “Hayallerimizi Resmediyoruz” projesi hayata geçirildi. Bu proje sayesinde atölye daha kapsamlı hale getirilerek öğrencilerin sanata olan ilgileri pekiştirildi.

Sanatla Engel Tanımayanlar

Otizmli öğrencilerin çizimlerinde hayal güçlerinin ve iç dünyalarının derin izleri bulunuyor. Öğretmenleri, onların bu başarısını "engel tanımayanlar" olarak nitelendirip, eserlerine de aynı adı verdi. Öğrencilerin resmettiği hayallerden oluşan eserler, kentte düzenlenecek sergilerde sanatseverlerle buluşacak.

Gelir, Özel Bireylerin Eğitimine Katkı Sağlayacak

Sergiden elde edilecek gelir, öğrencilerin kendi hayatlarına dokunan bir iyilik zinciri oluşturacak. Elde edilen tüm kazanç, kendileri gibi özel bireylerin eğitimine destek sağlamak amacıyla kullanılacak. Bu anlamlı proje, hem otizmli bireylerin yeteneklerini topluma tanıtmayı hem de onların hayatlarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Düzce’de gerçekleştirilecek sergi, sanatseverlere yalnızca birer tablo sunmakla kalmayacak, aynı zamanda her resimde farklı bir hayal dünyasına tanıklık etme fırsatı sunacak.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan “İklim Kanunu”na Sert Eleştiri

TBMM'NİN EN ETKİLİ 30 MİLLETVEKİLİ

Aksaray Emniyetinden Suçüstü Operasyon: Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

AKSARAY’IN ÇEVRE VE TURİZM PROJELERİ ANKARA’DA MASAYA YATIRILDI

Gece Vakti Yağma Suçundan Aranan Şüpheli Ağaçören'de Yakalandı

Aksaray Belediyesi’nden Sivrisineklere Karşı Teknolojik Hamle: Drone ile Havadan İlaçlama Başladı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Tarım Orman Şehrin Güvencesi" Programına Konuk oldu

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,82% 0,12
  • EURO

    46,79% -0,61
  • GRAM ALTIN

    4262,42% -0,74
  • Ç. ALTIN

    6808,69% -0,22

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.