ORMAN KÖYLÜ VE KOOPERATİFLERİNİN KREDİ TAKSİTLERİ KOVİD-19 NEDENİYLE ERTELENDİ

HABER 5.05.2020 12:11:00
ORMAN KÖYLÜ VE KOOPERATİFLERİNİN KREDİ TAKSİTLERİ KOVİD-19 NEDENİYLE ERTELENDİ

Orman köylülerine ve kooperatiflere verilen kredilerin taksitleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 3 ay ertelendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün, Orman Köylülerinin Kalkındırılmalarının Desteklenmesi Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Nisan 2020'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kovid-19 salgını nedeniyle söz konusu yönetmelik kapsamında kredilendirilen fert ve kooperatiflerin, 1 Nisan 2020'den itibaren 3 aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gereken kredi taksitleri, başvuru şartı aranmaksızın 3 ay ertelendi.

Bu süre sona erdiğinde tekrar 3 aya kadar uzatma kararı alınmasına Tarım ve Orman Bakanı yetkili olacak.

Kredi alacaklar için erteleme süresinde herhangi bir faiz tahakkuk ettirilmeyecek.

Aksaray’da Ambulans ile Otomobil Çarpıştı: 7 Yaralı

Aksaray’da iki aracın çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.

Aksaray'da alkollü sürücü zincirleme kaza yaptı

Aksaray’da Tır ile Otomobil Çarpıştı: Şans Eseri Yaralanan Olmadı

Aksaray OSB’de Feci Kaza: Direğe Çarpan Sürücü Hayatını Kaybetti

Aksaray’da Otomobil ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı

AK PARTİ HEYETİNDEN MUHTARLAR GÜNÜ ZİYARETİ

  • BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,96% 0,20
  • EURO

    48,86% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5297,50% -1,19
  • Ç. ALTIN

    8940,57% -2,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.