Ömer Halisdemir 4. Ulusal Bisiklet Turu'na Katılanlar Aksaray’dan Uğurlandı

HABER 15.07.2020 16:08:00
Ömer Halisdemir 4. Ulusal Bisiklet Turu

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ile 15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak amacıyla gerçekleştirilen Ömer Halisdemir 4. Ulusal Bisiklet Turu kapsamında Aksaray’dan Niğde’ye start alan bisikletçilere kent merkezinde bir süre bisikletle eşlik etti. 

İstanbul Arnavutköy Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak amacıyla gerçekleştirilen Ömer Halisdemir 4. Ulusal Bisiklet Turu kapsamında İstanbul'dan yola çıkan ve Aksaray'a ulaşan bisikletçiler Niğde'ye uğurlandı.

İstanbul'dan yola çıkan 25 profesyonel bisikletçi, Kocaeli, Bursa, Yalova, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya'nın ardından dün Aksaray'a geldi.

Geceyi kentte geçiren bisikletçiler, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer'in de katıldığı törenle, şehit Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Köyü'ndeki kabrine uğurlandı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu uğurlama töreninde yaptığı açıklamada, Türkiye'de bundan dört yıl önce hain bir kalkışmanın yapıldığını söyledi.

Türk Milletinin Çanakkale ruhuyla harekete geçerek bu kalkışmayı bertaraf ettiğini anlatan Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla sokağa dökülerek bu hain kalkışma engelledi. Türk Milleti ne zaman içeriden ve dışarıdan bayrağımıza, devletimize ve dinimize her hangi bir saldırı olduysa bütün ayrılıkları bir tarafa bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etti. 15 Temmuz bence Cumhuriyet tarihinin bu anlamda bir kırılma ve dönüm noktasıdır. Tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve duayla anıyoruz. Gazilerimizin de ellerinden öpüyoruz. Bu anlamlı günde şehrimize gelen bisikletçilerimizi, şehidimiz Ömer Halisdemir'in mezarına uğurladık. Allah bir daha bizlere böyle günler yaşatmasın."

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise turun Aksaray ayağının startını verdiklerini ifade etti. Bu gibi organizasyonlarla tüm dünyaya birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını gösterdiklerini aktaran Dinçer, "Toplum olarak her zaman dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Böylelikle, tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Tüm sporcularımızı kutluyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize de saygılar sunuyorum." diye konuştu.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törende Aksaray Gençlik Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen 15 Temmuz Koşusunda dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgeleri Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından takdim edildi.

Törende Ömer Halisdemir 4. Ulusal Bisiklet Turu kapsamında sporcuların geçtiği Kocaeli, Bursa, Yalova, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya illerinden alınan topraklara Aksaray toprağı Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından eklendi. Aksaray’dan start alan sporcular Niğde’ye uğurlanırken Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer sporculara bisikletleri ile bir süre eşlik etti. 




 


TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.