Olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kalan 117 vatandaş kurtarıldı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kalan 117 vatandaş kurtarıldı

HABER 10.04.2021 21:38:00
Olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kalan 117 vatandaş kurtarıldı

Aksaray’da yüksek kesimlerde kar yağışı ile başlayan şiddetli rüzgâr ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ortaköy, Güzelyurt İlçeleri ile Hasandağı bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle karayolları ve İl özel İdaresine bağlı ekipler karla kaplanan karayollarında kar küreme, buzlanmaya karşı tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Yollarda mahsur kalan toplam 117 vatandaş karayolları, özel idare, Ortaköy belediyesi ve sağlık müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.
Sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gün boyu devam eden şiddetli rüzgâr ve tipi nedeniyle Ortaköy Aksaray karayolu ulaşıma kapandı. Ortaköy ilçesinden Aksaray’a ikinci güzergâh olarak kullanılan Ekecik yolu da etkili kar yağışının ardından başlayan tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Aksaray-Nevşehir karayolu otoban çıkış gişelerden Aksaray merkez istikametine ulaşım kontrollü sağlandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen trafik kazaları ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşların yardım talepleri üzerine AFAD, Jandarma, Karayolları, Özel İdare ve 112 ekipleri koordinasyonu sağlayarak harekete geçti. 
Kazazedelere ve yoldan çıkan araçlara ulaşan ekipler vatandaşlara ilk müdahaleyi yaparak sağlık kurumlarına sevk ederken kapanan yolları tekrar ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ettiler. 
Aksaray merkeze bağlı Çavdarlı Köyü Edek Yaylası mevkiinde Mardin’den gelen ve orman işçisi olarak çalışan vatandaşlara ait çadırlar şiddetli rüzgar nedeniyle uçup savrulurken soğuk nedeniyle donma tehlikesi geçiren 27 kişi Jandarma ekipleri, AFAD ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Gökkaya ve Çavdarlı Köylerine güvenli şekilde nakledildiler. Vatandaşlara gıda yardımında bulunurken olumsuz hava koşullarının normale dönmesi ile AFAD tarafından çadır kurularak vatandaşların tekrar normal hayatlarına devam etmelerinin sağlanacağı bildirildi. 

 


Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Öğretmenlerle İftarda Buluştu

Validen gençlere hodri meydan 'Çaylar demli olsun, sohbet koyu olacak

AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

  • BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.