OLİMPİK YAY ÜRETİMİ İÇİN FİZİBİLİTE RAPORU OLUMLU

OLİMPİK YAY ÜRETİMİ İÇİN FİZİBİLİTE RAPORU OLUMLU

HABER 29.12.2020 16:37:00
OLİMPİK YAY ÜRETİMİ İÇİN FİZİBİLİTE RAPORU OLUMLU

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, olimpik yay geliştirme ve imal etme projesinin tamamlandığını, hazırlanan fizibilite raporlarına göre, ASÜ’de yıllık 3 bin adet olimpik yay üretiminin öngörüldüğünü söyledi. 

Projeyi, okçuluk sporunda kullanılan ve tamamen ithal edilen olimpik yayı yerli ve milli imkânlarla üretmek adına hazırladıklarını ve çalışmanın Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından desteklendiğini belirten Rektör Şahin, teknik ve finansal fizibilite raporlarının da tamamlandığını söyledi. Rapora göre, ASÜ’nün bu çalışması yüksek teknoloji içermesi ve pazardaki rekabetin az olması sebebiyle, ürün bazında kârlılığı yüksek bir yatırım olarak değerlendirildi. Bununla birlikte, olimpik yay üretim tesisinin kurulması durumunda; hem ithal edilen bir ürün yerli ve milli kaynaklarla üretilmiş olacak hem de istihdama, bölgesel ekonomiye ve sosyo-kültürel gelişime katkı sağlanacak. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu yatırım ile Aksaray ve TR71 bölgesinin yüksek teknoloji üretebilen bir bölge haline gelebileceğini ve hızlı şekilde önemli bir merkeze dönüşebileceğini belirtti. Fizibilite raporuna göre Olimpik Yay Üretim Tesisinin ASÜ kampüsünde olması ve tesisin tam kurulu hale gelmesiyle, yıllık 3 bin adet olimpik yay üretiminin yapılması öngörülüyor. 

“Okçuluk Sporunda Kullanılan Olimpik Yay Geliştirilmesi, İmalatı, Sertifikasyonu ve Pazarlaması” projesinin, spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma çalışmalarının somut bir çıktısı olduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Çalışmaya katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz, yeni üretim alanları oluşturmak için samimiyetle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 


AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

  • BIST 100

    9570,65%0,42
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.