Tarih: 22.10.2024 19:29

Öğretmenlerden Örnek Çaba Devamsız Kız Öğrencileri Tekrar Okulla Buluşturuyorlar

Facebook Twitter Linked-in

 İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde başlatılan “Okumayan Kız Çocuğu Kalmasın” projesi kapsamında, gönüllü öğretmenlerden oluşan ekipler büyük bir özveriyle sahada çalışıyor.

Köy Köy Gezip Geleceğe Umut Oluyorlar

Bulanık Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hayata geçirdiği proje kapsamında öğretmenler, hafta sonları veya ders saatleri dışında köylere giderek devamsızlık yapan öğrenciler ve aileleriyle birebir görüşmeler gerçekleştiriyor. İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından kendilerine tahsis edilen araçla kilometrelerce yol kat eden ekipler, kız öğrencilerin okula geri dönmeleri için yoğun çaba gösteriyor.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başından bu yana yürütülen çalışmalarda 21 kız öğrenci, eğitimine yeniden başlamanın mutluluğunu yaşadı. Son olarak Bulanık ilçesine bağlı Adıvar köyü ve Sarıpınar beldesinde çalışma yapan ekip, burada da 4 kız öğrenciyi okula kazandırmayı başardı.

“Kız Öğrencilerimizin Eğitimden Kopmasına İzin Vermeyeceğiz”

Bulanık İlçe Millî Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel, gönüllü kadın öğretmenlerden oluşan ekibin büyük fedakârlıklarla sahada çalıştığını belirterek, “Bu proje sayesinde birçok öğrencimizi yeniden okulla buluşturduk. Eğitimden kopan hiçbir kız çocuğumuzun kalmaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.

Projede gönüllü olarak yer alan öğretmenlerden biri olan Büşra Kiriş Gökçe, “Kız öğrencilerimizin yeniden okula dönmelerine vesile olmak benim için büyük bir mutluluk. Bu projede yer almak bana ayrıca gurur veriyor,” diyerek duygularını dile getirdi.

Kız Çocuklarının Geleceği İçin Mücadele Devam Ediyor

Kadın öğretmenlerin fedakârlığı ve kararlılığı sayesinde kız çocuklarının eğitim hayatına devam etmesi sağlanırken, proje kapsamında daha fazla öğrencinin de eğitime kazandırılması hedefleniyor. Eğitimden uzak kalan her kız çocuğunu yeniden okula kazandırmayı amaçlayan öğretmenler, “Okumayan Kız Çocuğu Kalmasın” diyerek sahada çalışmalarını sürdürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —