Nevşehir Kalesi'nde Neşet Ertaş gecesi

Nevşehir Kalesi'nde Neşet Ertaş gecesi

GÜNDEM 27.09.2023 08:09:09
Nevşehir Kalesi

Büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ı ölümünün 11. yılında, Nevşehir Kalesi içerisinde düzenlenen Eren Özdemir konseri ile anılacak. “Sen Türkülerini Söyle” adlı televizyon programındaki başarısıyla adından söz ettiren Özdemir, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle geceye damga vurdu.

Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGFA)
Nevşehir Belediyesi, “Bozkırın Tezenesi” olarak adlandırılan halk ozanı Neşet Ertaş’ı ölümünün 11. yılında anma gecesi düzenledi. Nevşehir Kalesi içerisinde gerçekleşecek anma programında, TRT ekranlarında yayınlanan sevilen yarışma programı “Sen Türkülerini Söyle” de yarışan ve performansı ile büyük beğeni toplayan Eren Özdemir sahne aldı. Genç sanatçı, gecede Neşet Ertaş’ın eserlerini Nevşehirliler için seslendirirken konser programı büyük ilgi gördü.

Konseri eşi Nejla Savran ve İstanbul’da yaşayan Nevşehirli iş insanları ile birlikte izleyen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, “ Neşet Ertaş sadece türkü olarak dinlenecek bir üstat değil. Kendisi, bir yaşam tarzı, bir hayat felsefesi ve Anadolu irfanının temsilcisi. ‘Bir yaratmış Allah tüm insanları, ayrılık insanın sözünden olur, ayrı görme gel şu insanoğlunu, her niyet kişinin özünden olur.’ Türküsüyle tanıdım ben üstadı. Babam kulakları çınlasın küçük bir çocukken bu türküyü dinletirdi bana. O günden beri de sadece türkülerini değil hayata bakışını, irfanını, felsefesini kendimize rehber edindik. Nur içinde yatsın, Allah rahmet eylesin. Bu dünyadan yorulup geçerken güzel iz bırakmak çok önemli. Bizlerde sizlerin gönlünüzün hizmetkarıyız. Üstadın deyimiyle ayağınızın türabıyız. Bizlerde bu dünyadan yorulup geçerken sizlerin gönlünde bir iz bırakırsak en büyük ödülümüz bu.” dedi.

Savran, konuşmasının ardından tebrik ettiği genç sanatçıya gecenin anısına çini bir tabak hediye etti. 

Anahtar Kelimeler: nevşehir kalesi'nde neşet ertaş gecesi

Aksaray'da küçükbaş hayvancılık üreticilerine büyük bir destek geliyor

Aksaray’da Gece Yarısı Parkta Bıçaklı Kavga

Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Örnek

ASÜ İletişim Fakültesinde 2025-2026 Bahar Dönemi akademik açılışı yapıldı

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı, 4. Olağan Kongre’nin ardından teşkilatlanma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Şehrimizin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yerinde tanıtıldı

BAŞKAN DİNÇER, UCLG-MEWA SOSYAL İÇERME KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.