Narkogüç-46 ile 201 zehir taciri daha yakalandı

Narkogüç-46 ile 201 zehir taciri daha yakalandı

Narkogüç-46 ile 201 zehir taciri daha yakalandı

İçişleri Bakanlığı'nın Narkogüç operasyonlarında 46'ncısı 41 ilde düzenlendi. Operasyonda 201 zehir taciri ile sokak satıcısı yakalandı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 41 ilde düzenlenen “NARKOGÜÇ-46”Operasyonlarında, 221 kg uyuşturucu madde ve 2 milyon 153 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 201 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarınca; 348 ekip, bin 136 personel, 1 hava aracı ve 18 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla Kayseri, Gaziantep, Konya, Ankara, Osmaniye, İzmir, Antalya, Kocaeli, Tekirdağ, Adana, Sakarya, Bilecik, Mersin, İstanbul, Şanlıurfa, Muğla, Adıyaman, Balıkesir, Isparta, Kahramanmaraş, Denizli, Erzincan, Samsun, Niğde, Bolu, Diyarbakır, Hatay, Kastamonu, Kütahya, Malatya, Kırıkkale, Edirne, Kırklareli, Afyonkarahisar, Aksaray, Çorum, Elazığ, Manisa, Van, Bursa ve Ağrı olmak üzere 41 ilde düzenlenen operasyonlara ilişkin ayrıntıları aktardı.

Operasyonlar kapsamında ayrıca Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 17 kilogram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan boraks maddesi, 1 kg metamfetamin ele geçirilirken, bir zehir taciri yakalandı.

Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceği kaydedildi.



  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,08% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5940,48% 0,66
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

HABERLER

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.