Muğla KABARE'den şarkılı gönderme: "Elbet bir gün buluşacağız"

Muğla KABARE'den şarkılı gönderme: "Elbet bir gün buluşacağız"

GÜNDEM 9.02.2021 18:22:05
Muğla KABARE

ESMA TURAN (MUĞLA)
İşletme sahipleri, saat 18.30’u gösterdiği anda, ünlü sanatçı Müzeyyen Senar’ın ölüm yıldönümü olması sebebiyle “Elbet bir gün buluşacağız" şarkısını çalarak, yetkililere mesaj gönderdi.
Mekânların kapalı ve müzik eşliğinde açık halini görüntüleyen işletme sahipleri, bu görüntüleri #kabare hashtag’ı ile sosyal medyada paylaştı.  İşletme sahipleri, kısa sürede çok sayıda kişi tarafından görüntülenen paylaşım sayesinde seslerini duyurmayı amaçladıklarını belirtti.
Menteşe ilçesinde restoran işleten Ahmet Karakuş, Kafe, Bar, Restoran (KABARE) hareketinin, başta Ankara olmak üzere ülkedeki tüm kafe, bar ve restoran sahiplerinin ve çalışanlarının mağduriyetlerini dile getirmek amacıyla ortaya çıktığını söyledi.

Oluşumun kesinlikle siyasi bir desteği olmadığına vurgu yapan Karakuş, “Yaklaşık 11 aydan bu yana kapalı olan işletmelerin çalışanları ve özellikle ailelerinin içinde bulunduğu durumu kamuoyuna bir şekilde açıklamaktır. Şuanda her hangi bir otelin restoranına gidip hep beraber yemek yiyebiliyorsak, içebiliyorsak, normal bir restoranda, kafede ve kahvede de bunu yapmamız lazım.” dedi. Karakuş, yaşanan süreçte görünmeyen mağdurların da olduğuna dikkati çekti.

İşletme mutfağında çalışan bulaşıkçıdan, iş sonrası karton ve şişe toplayıp satan çocuklara, müzisyenlere kadar milyonlarca insanın mağduriyet yaşadığını savunan Karakuş, “Mitingler, kongreler, açılışlar yapılıyor. Bunda aranan kriterler var. Kriterler doğrultusunda bunlara izin veriliyor. Bizim tek bir amacımız var. Komple açılalım demiyoruz. Belirlenen kriterler doğrultusunda, şuanda toplumsal faaliyetler nasıl yapılıyorsa biz de bu doğrultuda müşteri kabul edelim.” diye konuştu.

Karakuş, işletmesinin en fazla 30 kişi alabileceğini ifade ederek, AVM’lere ve diğer toplumsal alanlara HES koduyla girildiğini, kendi işletmelerine de HES konuyla girilebileceğini savundu.

Eşitlik olması gerektiğini dile getiren Karakuş, “Binlerce, milyonlarca insan mağdur. Artık insanların dayanacak gücü kalmadı. Millet evini, arabasını, bütün birikimini kaybetti. Bunu yerine koyması da mümkün değil. Daha önce para biriktirmek için esnaflık yapıyor ve çalışıyordu. Bu saatten sonra yıllarca borç ödemek için çalışacak” dedi.

Sürecin sektörden ekmek yiyen kişileri ve ailelerini psikolojik olarak da yıprattığına dikkati çeken Karakuş, paranın yerine koyulabileceğini ama sağlığın geri kazanılmasının çok zor olduğunu belirterek, en kısa sürede çözüm bulunmasını istedi.

Karakuş, “Benim yaşım 45. Kim ne yapsın beni bu saatten sonra? Kim işe alacak beni? Bu işi 50-60 yaşında yapan büyüklerimiz var. Bu adamlar nereden para kazanacak? Başka iş yapamayız ki biz.” diyerek tepkisini dile getirdi.


AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

  • BIST 100

    9570,65%0,42
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.