Motorsiklet Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

27.07.2018 18:14:55
Motorsiklet Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğüne bağlı Tarafik ekipleri Aksaray merkez ve bağlantı yollarında elektrikli bisiklet ve motosiklet denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, trafik suçunun oluşmadan önce engellenmesi, trafik kurallarına uyma bilincinin kazandırılması, sürücülerin karışmış olduğu trafik kazalarının en asgari seviyeye indirilebilmesi için rutin trafik denetimlerinin yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, ?Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüzce Aksaray ili içerisinde oluşturduğumuz farklı yerlerdeki denetim noktalarında elektrikli bisikletler ve motosikletler üzerinde yapılan denetimler sonucunda elektrikli bisiklet ve motosiklet kontrol edildi. Plakası olmayan, Kullanma yetkisine haiz bulunmayan veya sürücü belgesi olmayan elektrikli bisiklet ve motosiklet trafikten men edildi. Evrakları eksik bulunan elektrikli bisiklet ve motosikletlere trafik idari para cezası uygulandı.

Trafikte bulunan ve faturası ile uygunluk belgesinde motor gücü 0,25 kilovatı geçen ve azami hızı 45km/s bulan elektrikli motorlu bisikletlerin tamamının tescil edilmeleri gerekmektedir. Yapılan denetimlerde tescil plakası bulunmayan araçlar ile yeterli sürücü belgesine sahip olmayan sürücülere cezai işlem uygulanmakta ve plakası olmayan elektrikli motorlu bisikletler trafikten men edilerek tescil işlemlerinin yapılması sağlanmaktadır. Aynı zamanda elektrikli motorlu bisiklet kullanan sürücülerin (M) ve (A1) sınıfı yeni tip sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Eski tip (B-C-D-E-A1-A2) sınıfı sürücü belgesi olan sürücülerde elektrikli motorlu bisikleti kullanabilmektedir. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kurallarına uymayan elektrikli motorlu bisiklet ve çevreyi rahatsız eden motosiklet sürücüleri üzerinde denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam edecektir? denildi.

Kaynak:İlkhavadis Gazetesi

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.