Milli Ağaçlandırma Günü Kapsamında Aksaray’da Fidanlar Toprakla Buluşturuluyor

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: ‘Aksaray’ımızın tekrar Yeşil Aksaray sıfatını alması için hep birlikte gayret ve çaba gösteriyoruz’

HABER 11.11.2020 20:22:00
Milli Ağaçlandırma Günü Kapsamında Aksaray’da Fidanlar Toprakla Buluşturuluyor

2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" kampanyası bu yıl da 81 ilde düzenlenen programla aynı anda başlatıldı.

Aksaray’da düzenlenen fidan dikimi programında Kasım ayında dikimi planlanan 500 bin fidan saat 11:11’de Hicip Orman sahasında toprakla buluşturulmaya başladı.

Aksaray’da düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü programında Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, kamu kurum müdürleri ve vatandaşların katıldığı programda 15 Temmuz Milli İrade Meydanında vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Vali Aydoğdu beraberinde Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Baro Başkanı Ramazan Erhan Toprak, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, Emniyet Müdür Vekili Hanifi Korkmaz, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, askerler ve vatandaşların katılımıyla ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında Hicip Orman sahasında 81 ilde aynı anda başlatılan fidan dikim programına katıldı.

-Vali Aydoğdu ilk fidanı çocuklarla dikti

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kampanya kapsamında ve Kasım ayı için planlanan toplam 500 bin fidan saat 11.11’de Vali Hamza Aydoğdu’nun ilk fidanı çocuklarla birlikte dikmesi ile başladı.

Vali Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamada kampanya kapsamında 500 bin fidan dikimi yapılacağını dikimlerin Kasım ayı süresince devam edeceğini söyledi.

-Yeşil Aksaray için hep birlikte gayret göstereceğiz

 Ağaçların kuraklıklardan, mevsim değişikliklerinden koruyacak yegâne unsur olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu: “Ağaç demek güzellik demek. İnsanın kalbinin ve ruhunun ferahlaması, gözlerinin dinlenmesi demek. Bugün burada ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası ile belediye başkanımızla bütün birim amirlerimizle birlikte her kesimden herkesin katılımıyla fidanlarımızı dikiyoruz. Ağaç hepimizi birleştiriyor. Bütün Aksaraylılar 7’den 70’e buradalar. İnşallah ilerde bu dünyada bir dikili ağacımız olsun diyoruz. Hepimiz burada bir ağaç diktik. Biz gittikten sonra geriye kalan sermayemiz bu fidanlarımız olacak. Kampanya ile birlikte sivil toplum kuruluşlarımızla öğrencilerimizin katılımıyla 500 bin ağacın dikimine başladık. 1960-70’lerde yeşil Aksaray ismiyle nam salmış Aksaray’ımızı 2020 den sonra tekrar Yeşil Aksaray sıfatını alması için ekip olarak hep birlikte gayret ve çabayı gösteriyoruz. Bu anlamlı etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ediyoruz”


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.