MEVLİD-İ NEBİ VE CAMİLER HAFTASI BİRLİKTE KUTLANDI

MEVLİD-İ NEBİ VE CAMİLER HAFTASI BİRLİKTE KUTLANDI

HABER 5.10.2022 14:54:00
MEVLİD-İ NEBİ VE CAMİLER HAFTASI BİRLİKTE KUTLANDI

 

Aksaray Müftülüğü tarafından tertip edilen ‘’ Peygamberimiz, Cami ve irşad’’ temalı program Vali Hamza Aydoğdu ve Diyanet işleri başkan yardımcısı Kadir Dinç’in katılımıyla Aksaray Kültür merkezinde yapıldı .

 

Programa Vali Hamza Aydoğdu , Diyanet işleri Başkan yardımcısı Kadir Dinç , Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

 Şehitler adına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunduğu programın açılışını Ulu cami İmam Hatibi  Özgür  Öztürk  Kur’anı kerim tilaveti icra ederek başlattı 

Hafta ile ilgili açılış Konuşamasını yapan  Aksaray İl Müftürü Hasan Hüseyin Güller ‘ 

Her yıl farklı tema etrafında şekillenen kutlamaların bu yılki teması “Peygamberimiz, Cami ve İrşad” olarak belirlenmiştir. 

Sürekli bir tekamül  ve olgunlaşma süreci yaşayan insanoğlunun, bir yandan, yaratılış gayesine uygun bir hayat yaşayabilmek ve nefsini olgunlaştırabilmek için irşada ihtiyaç duyduğu, diğer yandan toplumun refahını temin için de irşad etme zorunluluğu bulunduğu açık bir gerçektir. Bu sebepledir ki tarih boyunca İnsanlık peygamberler aracılığıyla, peygamberler de Cebrail aracılığıyla Yüce Allah tarafından irşad edilmişlerdir. İnsanlık tarihinin son mürşid-i kamili olan Hz Peygamber, Üstlendiği risâlet görevini, kendini toplumdan soyutlayarak değil toplumun içinde ve hayatın olağan akışı içinde yürütmüş, içinde yaşadığı toplumdaki insanların sözlerine, davranışlarına ve yaşam tarzlarına şahit olmuş, bazen sözleriyle, bazen davranışlarıyla bazen de takrir ve onaylamalarıyla onları irşad etmiştir.

 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu  yaptığı konuşmasında ‘’ Peygamber efendimiz şefkatin en zirve noktasıdır, mrhametin güzel Ahlakın Adaletin en zirve noktasıdır, Ben Kur’anı kerim okuduğumda bunu  nerede görebilirim dediğimde Peygamber efendimizin hayatına bakıyorum ,Gerçekten Peygamber efendimizi araştırdığımızda  yüzümüzde tebessüm  geliyor kalbimizde bir sevgi oluşuyor çünkü Peygamber efendimizin  hayatını incelediğimizde  ana lehçesi insan ve insanın kalbi ana merkezidir  30 yıl gibi kısa hayatta insanları kalpleri değiştiren dönüştüren bir merkez oldu, Cmilerimzi tüm çocuklarımızın yaşam merkezi haline getirelim 

 gençleri hedef alın onlar neredeyse orada olmak zorundayız ‘’ dedi

Daha sonra kürsüye  gelen   Diyanet işleri Başkan yardımcısı Kadir Dinç Peygamber ve irşad hakkında konferans verdi


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.