MERALAR GÜRLEŞİYOR HAYVANCILIK GELİŞİYOR

HABER 5.03.2020 14:34:00
MERALAR GÜRLEŞİYOR HAYVANCILIK GELİŞİYOR

Aksaray İli Merkez İlçesi Yenikent Beldesinde KOP kapsamında yapılan Yenikent Beldesi Mera Sahası Rüzgar Erozyonu Önleme Projesi için rüzgar perdelerinin dikimi yapılmıştır. Atriplex ve Bozkır Otu dikimi öncesi toprak hazırlığı işlemleri devam ederken Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ve Proje Koordinatörleri Ülkü MERT ve Gökçe BİTİRGEN tarafından proje sahamızda incelemeler yapılmıştır. Proje bitiminde ıslahı yapılan meralar tekrar Yenikent Beldesinin hayvancılığına sunulacaktır.

İlimiz Güzelyurt İlçesi Ihlara Kasabasında 1400 dekar alanda 2017 yılından itibaren yürütülmekte olan mera ıslahı ve amenajman projesi kapsamında 360 dekar alanda 7 ton amonyum sülfat gübresi kullanılarak meraların otlatma kapasitesini artırmak amacıyla gübreleme yapılmıştır. Güzelyurt ilçesinde gerçekleştirilen mera ıslah çalışmalarına Ihlara Belediye Başkanı Ahmet Dinç, Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürümüz Bülent Saklav ve Çayır Mera Şube Müdürü Çapan Dede Akbulut katılım sağlamıştır. Ayrıca çiftçilere meralardaki otlatma baskısını azaltmak amacıyla yem bitkisi tohumu(yonca tohumu) dağıtılmıştır.


AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

  • BIST 100

    9570,65%0,42
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.