Memur ve emekli zammı ne olacak?

Memur ve emekli zammı ne olacak?

GÜNDEM 5.07.2023 10:47:35
Memur ve emekli zammı ne olacak?

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği enflasyon rakamı açıklandı. 6 aylık enflasyon rakamları sonrası refah payı öncesi zam oranı belli oldu. Şimdi ise tüm gözler saat 12.00'ye çevrildi.

ANKARA (İGFA) - Haziran ayı enflasyon rakamları belli oldu. 6 aylık enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile şekillenen Temmuz zammı refah payı hariç netleşti.

Bunun yanında SSK BAĞ-Kur emekli zammı 2023 ikinci yarısı için ortaya çıktı.

Memur ve memur emeklileri sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla yüzde 17,77, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zamma hak kazandı. Kesin zam oranı refah payı eklenmesiyle netleşecek.

GÖZLER SAAT 12.00'DEKİ TEKLİFTE.. MAAŞLAR NE OLACAK?

Memur ve emekli zamlarına ilişkin kanun teklifi bugün Meclis'e sunulacak. Teklifin saat 12.00'de AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in Meclis Başkanlığı'na sunması bekleniyor.

Hatırlanacağı gibi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Buna göre enflasyon Haziran'da yüzde 3,92 olarak açıklandı. 6 aylık enflasyon oranının yüzde 19,77 olarak hesaplanması ile SSK emekli zammı ve Bağ-Kur emekli maaşları da Temmuz ayından itibaren bu oranda artmış oldu. Refah payı artışı hariç memur emeklisi ve memur zammı oranı ise yüzde 17,64 olarak hesaplandı.

Enflasyon rakamlarına göre hesaplama yapıldığında 7.901 TL olan memur emeklisi maaşı yüzde 17,64'lük artış ile 9.294 liraya yükseldi. Ancak yüzde 85,68'lık zam oranı memur emeklisi için de uygulanırsa bu rakam 14.671 TL'ye yükselecek.

Anahtar Kelimeler: memur ve emekli zammı ne olacak?

MİLLETVEKİLİ ALTINSOY’DAN POLİS HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Aksaray'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı

Kişisel veri güvenliğine ve dijital mahremiyete önem verilmeli

AKSARAY BELEDİYESİ’NİN ÇEVRE DOSTU KAMPANYASI İLE BİR AYDA 2. 335 KİLOGRAM ATIK YAĞ TOPLANDI

MEDAŞ BİNASI ALTI YENİ PROJE İLE 2 KATLI OTOPARK OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN 10 NİSAN POLİS GÜNÜNE ANLAMLI SÜRPRİZ

AKSARAY'DA NİSAN AYINDA KAR SÜRPRİZİ

  • BIST 100

    9338,58%0,68
  • DOLAR

    38,02% 0,49
  • EURO

    42,88% 1,35
  • GRAM ALTIN

    3933,97% 1,62
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.