Mehmet Şimşek'ten ekonomiye dair önemli mesajlar

Mehmet Şimşek'ten ekonomiye dair önemli mesajlar

EKONOMİ 4.06.2023 12:07:21
Mehmet Şimşek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Mehmet Şimşek, görevini Nureddin Nebati'den devraldı. Ekonomiye dair önemli mesajlar veren Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel zemine dönme dışında seçeneği kalmadı" dedi.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Mehmet Şimşek, görevi eski Bakan Nureddin Nebati'den devraldı.

Bakan Şimşek ise, bayrak ve hizmet yarışında bu değerli emaneti şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını sundu. 

"FİYAT İSTİKRARI TEMEL HEDEFİMİZ OLACAK"

Küresel zorlukların devam ettiği, deprem felaketinin yaşandığı bir dönemde görevi büyük bir fedakarlıkla ifa eden Bakan Nebati'ye teşekkür eden yeni Bakan Şimşek, "Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkemiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel zemine dönme dışında seçeneği kalmamıştır. Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz. Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Fiyat istikrarı temel hedefimiz olacaktır. Enflasyonun orta vadede tek hanelere düşürülmesi ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Çalışmalarımızı eşgüdüm içerisinde, güçlü koordinasyonla yürüteceğiz" diye konuştu.

https://twitter.com/trthabercanli/status/1665274605446262787

Nureddin Nebati ise, görevi en iyi şekilde yerine getirmek için asla yılmadan, gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, "Sayın Bakanımızın yeni dönemde başarılı olacağına inancım tamdır." dedi.

Aksaray Üniversitesi ve TİKA’dan Moldova’da Eğitim Atağı

DAĞILGAN’DA ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR

Aksaray'da Kaçakçılık ve Organize Suç Örgütüne Büyük Darbe: 15 Gözaltı, 4 Tutuklama

BAŞKAN DİNÇER’İN SEÇİM VAATLERİNDEN BİRİ DAHA HAYATA GEÇİYOR

VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR

AKSARAY’DA GENÇLİK PARKI İLE KÜLTÜRPARK’I BİRLEŞTİREN YAYA ÜST GEÇİDİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Aksaray'da Narkotik Operasyonları: 25 Gözaltı, 4 Tutuklama

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    38,04% 0,36
  • EURO

    43,27% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4078,02% 0,40
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.