Mardin'de Korona sonrası turizm hazırlığı

Mardin'de Korona sonrası turizm hazırlığı

GÜNDEM 19.02.2021 15:52:04
Mardin

MARDİN (İGFA) - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı verilerine göre COVID-19 vakalarının en hızlı azalan Bitlis'in ardından ikinci şehir olarak Mardin'i açıklaması il genelinde sevinçle karşılandı. 

Coronavirüs’ün Mardin’de azalmasına sevindiklerini belirten Artuklu Belediye Başkan Abdulkadir Tutaşı, virüsün azalması ile birlikte Mardin’de 5 milyon yerli yabancı turisti ağırlayacaklarını söyledi.

 

Başkan Tutaşı, Koronavirüs vakalarının azalmasının başta Ankara ve İstanbul olmak üzere yurtiçi ve yurtdışından gelecek turistler olması nedeniyle Mardin için bir avantaj getireceğini ifade ederken,  "2019 yılında 3,5 milyon turist ağırladık. 2020 yılında 5 milyon turist ağırlamayı hedefliyorduk. Fakat Korona illetinden dolayı bu sayı 5 milyon değil 50 binlere düştü. Mart ayından itibaren oteller rezervasyon almaya başladı. Normalleşmede 5 milyon yerli yabancı turist ağırlayacağız. Dara’yı, medreseleri, camileri daha doğrusu tarih ile kültürümüzü görmek için turistleri Mardin’e bekliyoruz “dedi.

Mardin’e corona vakaların azalması şehir halkı için bir moral kaynağı olduğunu kaydeden Başkan Tutaşı, "Burada otelcimiz, lokantacımız, esnafımız ve kafe sahipleri kurtulacak. 'Mardin’e gitsem mi, gitmesem mi' ürkekliği sona erecek” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs yüzünden 1,5 yıldır perişan olduklarını vurgulayan Abdulkadir Tutaşı, "Maddi manevi bizleri etkiledi. Personelimiz bile saat 10.00 da geliyor, saat 4’te çıkıyor. Çok şükür pozitif vakalar azaldı. Vatandaş da kurallara uyuyor. Vatandaş temizlik, maske ve sosyal mesafeye uyduğu zaman ister istemez bu güzelliklerle yeniden inşallah tekrar bulacağız” diye konuştu

VAKALAR AZALDI AMA VİRÜS BİTMEDİ

Sağlık-Sen Mardin Şube Başkanı Dr. Selim Ünverdi, pandemi sürecinde bugüne kadar Mardin'de çok koordineli ve güzel bir çalışma olduğunu ifade etti.  Sağlık emekçilerimizinin gece demeden gündüz demeden büyük bir gayret gösterdiğini vurgulayan Ünverdi, "Mardin'de özellikle vaka sayılarının artış gösterdiği dönemde ailelerini, eşlerini, çocuklarını görmeyen çok sayıda arkadaşımız vardı. İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Saffet Yavuz'un şahsında Mardin'deki bütün sağlık çalışanlarımızın, filiasyon ekiplerimizin yardımcı sağlık personellerimizin gösterdiği gayretlerin vaka sayısı azalmaya başladığında bu şehirlerin başında Mardin'in geleceğini bizler de öngörüyorduk.  Açıklanan bu rakamlar Mardin'de hasta sayısının azaldığını gösteriyor ama virüsün bittiğinin anlamına gelmiyor" dedi.

 


AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

  • BIST 100

    9570,65%0,42
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.