Mamasın ve Ortaköy ilçesinde balık bolluğu yaşanıyor

Ortaköy ilçesi ve mamasın Barajındaki balıkçılardan İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu’ya teşekkür

HABER 30.10.2020 01:22:00
Mamasın ve Ortaköy ilçesinde balık bolluğu yaşanıyor

Av yasaklarının olduğu dönemlerde, av yasağına rağmen,yavru balıkları avlayan, avcılar,Ortaköy ilçesindeki bulunan Gültepe baraj ve Aksaray'a bağlı Çatalsu köyü sınırlarındaki mamasın barajındakı balıkçıkları canınından bezdirmişti.
Kaymakamlıklara  yapılan tüm şikayetlere rağmen önüne geçilemeyen,yasak balık avı nedeniy le,Aksaray’a özgü balıkların nesli tükenmek üzere idi.
Ayrıca balığın az olması nedeniyle kilosu,çok yüksek rakamlara satılıyordu.Vatandaş balık bulamazken,yasaklara rağmen kaçak ağ atan vicdansız balıkçılara,dur denilmesi için vatandaşların yetkililere yaptığı şikayetlere rağmen çözüme ulaşamıyordu.
İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu,nun bu yıl, yasaklar döneminde, mamasın ve ortaköy barajlarında bizzat aldığı tedbir ve önlemler, yasak avlanan balıkçıların canının yakarken, balıkçıları memnun etti.
Mamasın ve ortaköy balıkçı esnafı,” İl Emniyet müdürü Murat Kolcu’ya Teşekkü etti.
Balıkçı esnafı ”İl Emniyet Müdürümüz Murat Kolcu’nun sayesinde, bu yıl barajlarımızda balık arttı.Onun sayesinde, barajlardan balık fışkırıyor.
Av yasağı döneminde kaçak balık avlamak için kaçak ağ atan,vicdansızlar  yavru balıkları yakalayıp, barajda balık bırakmadılar.Dişi balıkları yakalarak, balığın neredeyse kökünü kurutacaklardı.
Bu vicdansızların,yüzünden senelerdir, barajlarımızda doğru dürüst balık  olmuyordu.Şikayetlerimizi kaymakama kadar bildirdiğimiz halde bir çözüme kavuşturulamamıştı. İl Emnyet Müdürümüz, geldiğinde kendisine şikayetimizi bildirdik.Kendisi de , bizzat  barajlarda aldığı önlemler ve gelerek yaptığı takipler sonucunda, kaçak balık avına son verdi.
Allah ondan razı olsun.Bu sene bol bol Aksaray baraj balığı  yiyebilecek.Bizler bu işten ekmek kazanıyoruz. Murat Kolcu Müdürümüzün sayesinde ekmeğimizi kazanmaya devam edeceğiz.Sizlerin aracılığı ile İl Emniyet Müdürümüze çok teşekkür ederiz.”dediler.


AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2418,54% -0,46
  • Ç. ALTIN

    3987,48% -0,76

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.