MAMASIN BARAJI YÜZDE 28.75 DOLULUK ORANINA ULAŞTI

BAŞKAN DİNÇER, "YAĞIŞLAR NİSAN AYIYLA BİRLİKTE ARTTI, ANCAK YETERLİ DEĞİL"

HABER 15.04.2023 15:42:00
MAMASIN BARAJI YÜZDE 28.75 DOLULUK ORANINA ULAŞTI

  Aksaray’da kış aylarının yağışsız ve kurak geçmesi ile barajlardaki doluluk oranı düşmüştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son veriler yüzleri güldürdü.

 Aksaray’ın içme suyu ihtiyacını ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan Mamasın Barajı, 165 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olduğu biliniyordu. Kış aylarının kurak gitmesi ile barajda su seviyesi yüzde 18 oranına kadar düştü. Devlet Su İşlerinden edinilen bilgilere göre Mamasın Barajında 46 Milyon Metreküp su oranına ulaşıldığı öğrenildi.  

Ülke genelinde yaşanan su krizlerini göz önünde bulundurarak Aksaray’da da tedbir amaçlı bir dizi çalışmalar yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer göreve geldiği günden beri birbirinden farklı birçok projeyi uygulamaya koydu.

Su tasarrufu için şehirdeki asbest borularını bertaraf edildi. Asbest boruların yerine nesil polietilen borular yerleştirildi. Bu sayede hem su kayıp kaçak oranını hem de boru patlamalarının önüne geçildi. Bu çalışmalarla kentte günlük 4 bin metreküp su tasarrufu sağlandı. Kayıp kaçak oranını yüzde 25-30 seviyesinde azaltıldı.

Teknik çalışmaları aralıksız sürdüren Aksaray Belediyesi ekipleri vatandaşlarında su tasarrufu kampanyasına destek vermeleri için farkındalık çalışmaları düzenledi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kurak geçen kış aylarında su tasarrufuna dikkat çekmek için düzenledikleri etkinliklere ve uyarılara vatandaşlarında duyarlılıkla yaklaştıklarını söyledi. Başkan Dinçer, evinde iş yerinde suyu gereksiz tüketmeyen vatandaşlara teşekkür etti.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,16
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,84% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.