MAHALLE KONAĞININ TEMEL KAZISI BAŞLADI

BAŞKAN DİNÇER “MAHALLE KONAĞI KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIYORUZ

HABER 11.02.2021 14:40:00
MAHALLE KONAĞININ TEMEL KAZISI BAŞLADI

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in seçim öncesinde vaat ettiği projeler arasında yer alan ‘Mahalle Konakları’ projesine bir yenisi de Yeni Mahalle’de hayata geçiyor. Yeni mahalleye inşa edilecek mahalle konağının temel kazısı başladı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in sosyal belediyecilik projeleri arasında yer alan ‘Mahalle Konakları’ projesinin ilki Hamide-Alaca Mahallesinde hayata geçmesi için inşaat çalışmaları başlatılmıştı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, temel atma töreninde mahalle kültürünü yaygınlaştırmak için mahalle konaklarının sayısının artırılacağı mesajını vermişti. Başkan Dinçer’in talimatıyla Yeni Mahalle’ye de mahalle konağı yapılması kararlaştırıldı.

Vatandaşların sosyal faaliyetlerini geçekleştirebilecekleri Mahalle Konağı 330 metrekare kapalı alana sahip olacak. İçerisinde bay bayan taziye evleri, mahalle sakinlerinin faydalanması için derslikler, muhtarlık ve idari bölümden oluşacak.

Aksaray’da alt ve üstyapı yatırımlarının yanında sosyal ve kültürel hizmetlerle Belediyenin sosyal tesis sayısını artıran Belediye Başkanı Evren Dinçer, ‘Mahalle Konağı’ kültürünü kent geneline yaymayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni Mahalle’ye inşa edilecek Mahalle Konağının çok amaçlı da kullanabileceğini kaydeden Başkan Dinçer, “Aksaray Belediyesi olarak halkımızın ihtiyaç ve beklentisine göre projelerimizi şekillendiriyor, halkımızın memnuiyet derecesini göz önünde bulundurarak projelerimizi uygulamaya koyuyoruz.

Mahalle Konağı projesi bizim seçim öncesinde halkımıza vaat ettiğimiz projeler arasında yer alıyordu. Bu projenin ilkini Hamidiye-Alaca Mahallemizde başlattık. Şimdide Yeni Mahallemizde hayata geçiyoruz. Bu projemizde de vatandaşlarımızın sosyal aktivitelerini

gerçekleştirebilecekleri derslikler, cenaze sahiplerinin taziyelerini kabul edecekleri taziye alanları, muhtarlık ve idari bölümden oluşuyor” Dedi.


Anahtar Kelimeler: MAHALLE KONAĞININ TEMEL KAZISI BAŞLADI

AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.