LAVANTA BAHÇESİ İLKBAHARDA GÖRSEL ŞÖLENE HAZIRLANIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’LAVANTA BAHÇEMİZ İLE VATANDAŞLARIMIZA EŞSİZ BİR MANZARA SUNACAĞIZ’’

HABER 27.01.2023 16:26:00
LAVANTA BAHÇESİ İLKBAHARDA GÖRSEL ŞÖLENE HAZIRLANIYOR

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in tarım ve turizmi buluşturduğu proje olan Lavanta Bahçeleri ilkbaharda görsel bir şölen oluşturması için bakımları yapıldı.

Aksaray Belediyesi, 20 Bin Metrekare arazi üzerine 16 Bin Lavanta fidesinin dikimini gerçekleştirmişti. Yaklaşık 4 yıl boyunca her mevsim özenle bakımı yapılan bahçenin ilkbaharda gür bir biçimde çiçek açması için kışlık bakımları yapıldı.

Lavanta Bahçesi ile vatandaşların aileleri ile birlikte hoş vakit geçirebilecekleri şehre yeni sosyal donatı alanları oluşturmayı planlayan Aksaray Belediyesi, tarım şehri Aksaray’da tıbbi aromatik bitkilerin yetişebileceğini de göstermiş oldu.  Lavanta Bahçesi üreticileri içinde model bir üretim alanı oldu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, lavanta bahçesinin görülmeye değer olduğunu belirterek şu ifadeleri kulandı; “Tarımda bir marka olan şehrimizde aromatik bir bitki olan lavantanın, turizm kadar endüstriyel olarak değerlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin bir potansiyelini daha açığa çıkarttığımız lavanta bahçelerimizin bakımlarını yaptık. Bu projemiz ile tarım ve turizmi buluşturduk. Çiftçilerimiz buradan elde ettikleri deneyimleri kendi tarlalarında uygulayarak Alternatif ürün yetiştirebileceklerini gösterdik. Yaz geldiğinde lavantalarımız çiçek açacak ve hemşerilerimiz doyumsuz bir manzaranın yanında doğa ve tabiat ile baş başa kalabileceği bu alandan en güzel şekilde istifade edecektir.’’ Dedi. 

Aksaray’da Uyuşturucu Suçundan Aranan Şahıs JASAT Tarafından Yakalandı

Aksaray’dan Türkiye Gündemine Bakış

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan “İklim Kanunu”na Sert Eleştiri

TBMM'NİN EN ETKİLİ 30 MİLLETVEKİLİ

Aksaray Emniyetinden Suçüstü Operasyon: Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

AKSARAY’IN ÇEVRE VE TURİZM PROJELERİ ANKARA’DA MASAYA YATIRILDI

Gece Vakti Yağma Suçundan Aranan Şüpheli Ağaçören'de Yakalandı

  • BIST 100

    10215,62%-0,12
  • DOLAR

    39,86% 0,10
  • EURO

    46,98% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4280,84% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.