LAVANTA BAHÇESİ GÖRSEL ŞÖLENE HAZIRLANIYOR

LAVANTA BAHÇESİ GÖRSEL ŞÖLENE HAZIRLANIYOR

HABER 16.11.2021 13:17:00
LAVANTA BAHÇESİ GÖRSEL ŞÖLENE HAZIRLANIYOR

BAŞKAN DİNÇER; “BELEDİYEMİZE AİT BOŞ ARAZİLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

Aksaray Belediyesi Tarım şehri Aksaray’da ekonomik getirisi büyük olan lavanta bitkisinin Aksaraylı üreticiler içinde yeni bir gelir kaynağı olması adına geçen yıl 20 Bin Metrekare arazi üzerine 16 Bin Lavanta dikimi gerçekleştirmiş ve ilk hasadını yapmıştı. Aksaray Belediyesi gelecek sezonda daha iyi verim elde etmek için lavanta bahçelerinin kışlık bakımını yaptı. 

Aksaray Belediyesine ait kullanılmayan boş arazilerde ekimi gerçekleştirilen lavantaların bugünlerde kışlık bakımları yapılıyor.  Ülkemiz farklı iklim ve ekolojik koşullarında yetişebilen tıbbi ve aromatik bitkiler arasında gösterilen lavanta bahçeleri, şehrin görselliğine katkı sağlayacak. 
 
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konuyla alakalı şu görüşlere yer verdi. “Tarımda bir marka olan şehrimizde aromatik bir bitki olan lavantanın, turizm kadar endüstriyel olarak değerlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl ilk hasadını gerçekleştirdiğimiz verimi ve kazancı yüksek olan lavanta bitkisinin kışlık bakımını yaptık. Gelecek yıl lavanta bahçemizde görsel bir şölene hazırlanıyoruz. Hemşerilerimiz doyumsuz bir manzaranın yanında doğa ve tabiat ile başbaşa kalabileceği bir mekan hazırlıyoruz. Ayrıca fotoğrafları severleri, şimdiden davet ediyorum. Çünkü çok güzel kareler yakalayacakları doğal bir alan onları bekliyor olacak” dedi.

Aksaray Belediyesinin son dönemde çalışma alanını genişletip atıl vaziyette arazileri ekip değerdirdiğini açıklayan Başkan Dinçer, “Aksaray’ımız bir tarım şehri. Ve biz bunu göz önünde bulundurarak üreticilerimizin alternatif ürünlere teşvik ediyoruz.  Aksaray’ımız hububat, patates, yonca, çerezlik ayçiçeği, ceviz başta olmak üzere birçok tarım ürününde ilk sıralarda. Artık şehrimiz lavanta ekimi ile adından söz ettirmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.