KURTULUŞTA YANAN EV İÇİN YARALAR SARILIYOR, YENİDEN İMAR EDİLİYOR

HABER 29.02.2020 10:22:00
KURTULUŞTA YANAN EV İÇİN YARALAR SARILIYOR, YENİDEN İMAR EDİLİYOR

Aksaray Kurtuluş mahallesinde soba patlaması nedeniyle tamamen yanan ve çatısı çöken ev için haberleri yayınlandıktan sonra yardımlar çığ gibi aktı. Geçen hafta temeli atılan evin bu gün duvarları yapılmaya başlandı. Aksaray’ın sahiplendiği Kurtuluş Mahallesinin eski ve yeni muhtarlarının da birlikte gayret ettikleri inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Yanan evin yerine yeniden yapılacak olan duvar işçiliğini ise tüm Aksaraylının tanıdığı Kılıçaslan parkında suya düşerek boğulan ve 115 gün sonra hayatını yitiren 3.5 yaşındaki Abdulraouf CHAFA adlı  Afganlı çocuğun babası Abdul maruf CHAFA yapıyor.

KURTULUŞTA YANAN EV İÇİN YARALAR SARILIYOR

Yanan ev için yapılan yardım duyurusuna ben de duvar ve sıva işçiliğini yapmak istiyorum diyen Abdulmarif CHAFA ‘nın bu yüreğinden gelen teklifine bir yardım kuruluşu destek verdi. Duvar ve sıva işi yapan ustaların işçilik masraflarını üstlenen Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, Yeşil Doğa Derneği yetkililerini arayarak kısa zamanda ailenin yuvalarına kavuşmaları için ihtiyaç duyulan desteği vereceklerini belirtti.

KURTULUŞTA YANAN EV İÇİN YARALAR SARILIYOR

Bilindiği üzere yanan ev için yapılan çağrıya  cevap veren  bir çok hayırseverler inşaatın belli bölümlerini üstenmişlerdi kısa zamanda tamamlanması için yoğun çaba gösterilen inşaatın sıcak yuvaya dönüştürülmesi çabaları devam ediyor

Motosikletler Kaza Yaptı: 4 Yaralı

Aksaray’da Kaldırıma Çarpan Otomobil Ev Duvarına Vurdu: 1 Yaralı

Aksaray’da Motosiklet ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 1 Yaralı

MEDAŞ, ŞEHİR MERKEZİNİN ENERJİ ALTYAPISINI YENİLİYOR

AKSARAY’DA İŞKUR ARACILIĞIYLA 2025 YILINDA 6.323 KİŞİ İŞE YERLEŞTİ.

Aksaray Üniversitesi’nden genetik devrim: Süt alerjenini taşımayan buzağılar doğdu

Aksaray Üniversitesi’nden dokuz öğrenci topluluğu ÜNİDES’ten destek kazandı

  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.