KURTULUŞ PAZAR ALANININ ÜZERİ KAPATILIYOR

BAŞKAN DİNÇER “MODERN BİR GÖRÜNÜM KAZANACAK”

HABER 26.12.2020 12:45:00
KURTULUŞ PAZAR ALANININ ÜZERİ KAPATILIYOR

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kurtuluş Mahallesi semt pazarının üzerini kapatarak modern hale getireceklerini belirtti. Başkan Dinçer, TOKİ kapalı Pazar alanı inşaatının ve Perşembe Pazar alanında çalışmaların da devam ettiğini bildirdi.

 

Vatandaşlara daha konforlu bir alışveriş imkânı sunmak için Kurtuluş Pazarının üzerini kapatılıyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, vatandaşların artık iklim şartlarından etkilenmeden alışveriş yapabileceklerini söyledi. Başkan Dinçer, Kurtuluş Mahallesi ziyareti sırasında esnaf ve vatandaşlardan pazar alanının üzerinin kapatılması yönünde yoğun talep aldığını sözlerine ekleyerek “Kurtuluş pazarına tezgâh kuran esnaflarımız kadar vatandaşlarımız da Pazar alanının yenilenmesi için bizden talepleri oldu. Geçtiğimiz aylarda burada yapılacak düzenleme ile ilgili ön hazırlık çalışması başlatmıştık. Hazırlık çalışmasını tamamladık” ifadelerini kullandı.

 

Kurtuluşta bulunan Pazar alanını en ideal ve en kullanışlı hale getirmek için Pazar esnafının ve alışveriş yapacak mahalle sakinlerinin görüşlerini aldıklarını ifade eden Başkan Dinçer, “Kurtuluş pazarımızda alışveriş için elverişli bir alan yoktu. Üzeri örtülü alan yeterli değildi, insanlarımız yağışlı ve soğuk havalarda alışveriş yapmaya geliyorlardı. Bu proje ile pazarcı esnafımızı ve vatandaşlarımızı olumsuz iklim koşullarının etkilerinden korumuş olacağız. Kurtuluş Pazar alanı daha düzenli hale getirerek yaklaşık olarak 1000 metrekarelik alanı üzerini kapatıyoruz.

 

İhalesi süreci tamamlandı sayılır. Önümüzdeki günlerde burada çok güzel bir projeyi başlatıyoruz. Beton zeminle kaplanacak pazar alanımızın çatısını çelik kolon ve kirişlerle bağlantısını sağlayacağız. Vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza güvenli bir ortamda alışveriş yapmalarına olanak sağlayacağız. Üzeri kapanan Pazar alanı, pazar kurulmadığı diğer günlerde otopark olarak da kullanabilecek” dedi.

 

Belediye Başkanlığı görevini devraldığı günden itibaren pazar alanları ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını aktaran Başkan Dinçer “Görevi devraldığımızda başlattığımız ilk projelerden biri Kapalı Salı Pazarı çatısına Güneş Enerji Santrali (GES) kurmak oldu. GES projemizi tamamlayarak kısa süre içerisinde enerji üretimi başladı. Ciddi oranda enerji tasarruf sağladık. Daha sonra TOKİ Cumhuriyet Mahallesinin en büyük eksiliği olan kapalı semt pazarı projesinin temelini attık. Çok amaçlı bir pazar alanı inşa ediyoruz. Şuan inşaatın son çeyreğindeyiz.

Diğer bir yandan Perşembe pazarı alanında çalışmalar devam ediyor. Burayı da yakında açacağız.” ifadelerini kullandı.


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.