KURTULUŞ CADDESİ YENİLENEN ALT YAPISI VE SICAK ASFALTIYLA MODERN KENT GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZİ SAĞLAM ALT YAPI VE SICAK ASFALTLA İLMEK İLMEK ÖRÜYORUZ’’

HABER 26.10.2022 16:16:00
KURTULUŞ CADDESİ YENİLENEN ALT YAPISI VE SICAK ASFALTIYLA MODERN KENT GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTU


Şehrin birçok noktasında yaptığı alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile adından söz ettiren Aksaray Belediyesi, Kurtuluş Caddesinde yaptığı alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamlayarak trafiğe açtı. 

Aksaray Belediyesi, Kurtuluş Caddesinde geçtiğimiz günlerde kapsamlı bir çalışma başlatmıştı. Caddenin baştan aşağı yenilenmesine yönelik başlatılan çalışmalarla yeni yağmur suyu şebeke hatları, kanalizasyon hatları, içme suyu şebeke hatları gibi alt yapı eksiklikleri giderildikten sonra bozulan yol sıcak asfaltla kaplandı. 

Şehrin simgelerinden olan Kanlı Pelitten Kurtuluş Mahallesine giden ana caddenin asfaltı belediye ekiplerince yenilendi. Yolun uzun yıllar boyunca hizmet vermesi amacı ile önce PMT serimi ve zemin güçlendirme çalışmaları yapıldı.  17 metre genişliğinde bin 500 metre uzunluğundaki yol sıcak asfaltla kaplanarak hizmete açıldı. 

2022 yılında 250 bin ton sıcak asfaltı kullanmayı planlayan Aksaray Belediyesi ekipleri Kurtuluş Caddesinde yaptığı sıcak asfalt serim çalışması ile hedefine yaklaşmış oldu Belediye ekipleri şehir genelinde yaptığı asfaltlama çalışmaları kapsamında yaklaşık 200 bin tona yakın sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi. 

Şehrin üst yapısının kaliteli ve uzun ömürlü olmasını hizmet politikası haline getiren Belediye ekipleri, 3.5 yılda 90 kilometrelik asbest boruyu yeni nesil polietilen borularla değişimini sağladı. Yapılan bu çalışma ile yaklaşık 4 bin ton su tasarrufu sağlanırken arıza kaynaklı su kesintileri en aza indirgendi. 

Alt yapı çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalardan bir diğeri olan yeni Kanalizasyon hatları çalışması ile 3.5 yılda yaklaşık 40 kilometrelik yeni kanalizasyon ağı yapıldı. 

 Belediye Başkanı DR. Evren Dinçer’in göreve geldiğinde şehir genelinde yüzde 8 oranında yağmur suyu hattı vardı. Başkan Dinçer’in bu alanda başlattığı çalışma ile 3 kat artırarak yağmur suyu oranını yüzde 25’e yükseltildi. 

Yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; ‘’Şehrimize kaliteli ve sağlam altyapı ağı ile kalıcı eserler bıraktığımız için mutluyuz. İfadelerini kullandı.’’


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,16
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,84% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.