KURTULUŞ CADDESİ YENİLENEN ALT YAPISI VE SICAK ASFALTIYLA MODERN KENT GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZİ SAĞLAM ALT YAPI VE SICAK ASFALTLA İLMEK İLMEK ÖRÜYORUZ’’

HABER 26.10.2022 16:16:00
KURTULUŞ CADDESİ YENİLENEN ALT YAPISI VE SICAK ASFALTIYLA MODERN KENT GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTU


Şehrin birçok noktasında yaptığı alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile adından söz ettiren Aksaray Belediyesi, Kurtuluş Caddesinde yaptığı alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamlayarak trafiğe açtı. 

Aksaray Belediyesi, Kurtuluş Caddesinde geçtiğimiz günlerde kapsamlı bir çalışma başlatmıştı. Caddenin baştan aşağı yenilenmesine yönelik başlatılan çalışmalarla yeni yağmur suyu şebeke hatları, kanalizasyon hatları, içme suyu şebeke hatları gibi alt yapı eksiklikleri giderildikten sonra bozulan yol sıcak asfaltla kaplandı. 

Şehrin simgelerinden olan Kanlı Pelitten Kurtuluş Mahallesine giden ana caddenin asfaltı belediye ekiplerince yenilendi. Yolun uzun yıllar boyunca hizmet vermesi amacı ile önce PMT serimi ve zemin güçlendirme çalışmaları yapıldı.  17 metre genişliğinde bin 500 metre uzunluğundaki yol sıcak asfaltla kaplanarak hizmete açıldı. 

2022 yılında 250 bin ton sıcak asfaltı kullanmayı planlayan Aksaray Belediyesi ekipleri Kurtuluş Caddesinde yaptığı sıcak asfalt serim çalışması ile hedefine yaklaşmış oldu Belediye ekipleri şehir genelinde yaptığı asfaltlama çalışmaları kapsamında yaklaşık 200 bin tona yakın sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi. 

Şehrin üst yapısının kaliteli ve uzun ömürlü olmasını hizmet politikası haline getiren Belediye ekipleri, 3.5 yılda 90 kilometrelik asbest boruyu yeni nesil polietilen borularla değişimini sağladı. Yapılan bu çalışma ile yaklaşık 4 bin ton su tasarrufu sağlanırken arıza kaynaklı su kesintileri en aza indirgendi. 

Alt yapı çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalardan bir diğeri olan yeni Kanalizasyon hatları çalışması ile 3.5 yılda yaklaşık 40 kilometrelik yeni kanalizasyon ağı yapıldı. 

 Belediye Başkanı DR. Evren Dinçer’in göreve geldiğinde şehir genelinde yüzde 8 oranında yağmur suyu hattı vardı. Başkan Dinçer’in bu alanda başlattığı çalışma ile 3 kat artırarak yağmur suyu oranını yüzde 25’e yükseltildi. 

Yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; ‘’Şehrimize kaliteli ve sağlam altyapı ağı ile kalıcı eserler bıraktığımız için mutluyuz. İfadelerini kullandı.’’

Aksaray’da Uyuşturucu Suçundan Aranan Şahıs JASAT Tarafından Yakalandı

Aksaray’dan Türkiye Gündemine Bakış

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan “İklim Kanunu”na Sert Eleştiri

TBMM'NİN EN ETKİLİ 30 MİLLETVEKİLİ

Aksaray Emniyetinden Suçüstü Operasyon: Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

AKSARAY’IN ÇEVRE VE TURİZM PROJELERİ ANKARA’DA MASAYA YATIRILDI

Gece Vakti Yağma Suçundan Aranan Şüpheli Ağaçören'de Yakalandı

  • BIST 100

    10215,62%-0,12
  • DOLAR

    39,86% 0,10
  • EURO

    46,98% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4280,84% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.