Kurtarma Ekipleri Başarı Belgesi İle Ödüllendirildi

Kurtarma Ekipleri Başarı Belgesi İle Ödüllendirildi

HABER 9.11.2020 19:01:00
Kurtarma Ekipleri Başarı Belgesi İle Ödüllendirildi

 

Vali Hamza Aydoğdu: ‘Kurtarma ekiplerimiz sorumluluklarını en güzel şekilde yerine getirdi’

Aksaray’dan İzmir’de meydana gelen deprem sonrası kurtarma çalışmalarına katılan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma) ekipleri Vali Hamza Aydoğdu tarafından ‘Teşekkür ve Başarı Belgesi’ ile ödüllendirildi.

İzmir’de meydana gelen 6.6 depremin ardından bölgeye ilk giden ekipler arasında bulunan Aksaray UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma) ekipleri Vali Hamza Aydoğdu’yu ziyaret etti.

Valilik Toplantı Salonunda İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ ile birlikte kabul ettiği UMKE ekipleri ile bir süre görüşen Vali Hamza Aydoğdu;  İzmir’de meydana gelen deprem sonrasında her an göreve hazır olan ekiplerin kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye görevlendirildiğini söyledi.

Vali Aydoğdu Aksaray ekiplerinin diğer illerden sevk edilen ekiplerle birlikte deprem sonrasında yıkılan bina enkazlarında vatandaşların hayatlarını kurtarmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

-Ekibimizle gurur duyduk

Aksaray UMKE ekiplerinin Rıza Bey Apartmanı enkazında yaptığı çalışmada 16 yaşındaki İnci Okan’a ulaşarak başarılı bir şekilde kurtarılmasını sağladığını kaydeden Vali Aydoğdu; ekip olarak yapılan çalışmada enkaz altındaki yaralı İnci Okan’a ulaşarak onu sakinleştirip tıbbı müdahalede bulunan Edanur Doğan’ın Türkiye’nin gönlüne taht kurarak Aksaray’dan giden ekip olarak bir anda gündem olduğunu söyledi.

Vali Aydoğdu açıklamasında; “Edanur kardeşimizin yaptığı müdahaleyi bütün UMKE ekibi adına kabul ettik. Bir yerde bir başarı varsa o başarı bütün ekibindir. Kurtarma ekiplerimiz sorumluluklarını en güzel şekilde yerine getirdi. Bu anlamda Aksaray Valisi olarak arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalardan gurur duyduk. Yine Aksaray olarak depremzedeler için yardım kampanyası düzenledik. 1.5 gün içinde toplam 6 tır yardım malzemesini Aksaray’dan İzmir’e gönderildi. Aksaray’ın ne kadar hayırsever olduğunu bu konuda zirvede bir kent olduğunu hepimiz görmüş olduk. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum’ dedi.

-Bütün arama ve kurtarma ekiplerimizi kutluyoruz

UMKE ekibinin deprem bölgesindeki görevlerini ifa ederek gururla kente döndüğünü kaydeden Vali Aydoğdu açıklamasında: “Biz ekibimizi bağrımıza basıyor onlara teşekkür ediyoruz. Marifet iltifata tabidir. Biz bugün ekibimizi yüceltirken deprem bölgesinde çalışan, depremzedeler koşan, kendini enkazın altına bırakarak çalışan bütün sağlık, Afad ve diğer gönüllü ekiplerimizi kutlamış oluyoruz.’ diye konuştu.

Vali Hamza Aydoğdu İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde görevli UMKE Personelleri; Can Cansızlar, Cennet Doğan, Edanur Doğan, Ebubekir Yeşilkaya, Ömer Tekin, Mehmet Burak Yıldırım, Ali Rızahan Yöndemli, Muhammet Yusuf Yakar’ı tebrik ederek ‘Teşekkür ve Başarı Belgesi’ ile ödüllendirdi.


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.