Kültür ve Turizm Haberciliğinde Yeni Dönem: Basın Elçileri Projesi Başladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu tarafından yürütülen ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) işbirliğiyle hazırlanan

HABER 19.02.2025 13:04:00
Kültür ve Turizm Haberciliğinde Yeni Dönem: Basın Elçileri Projesi Başladı!

Kaynak / ANKARA-BHA

Kültür ve Turizm Basın Elçileri" projesi, 81 il ve yurt dışından 300’ün üzerinde gazeteci ve yazarı ilk dersle bir araya getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu tarafından yürütülen medya mensuplarının kültür ve turizm haberciliğine daha duyarlı ve daha bilinçli haber yapılabilmesini teminen düzenlenen “Kültür ve Turizm Basın Elçileri” projesi Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) işbirliği ile başladı.

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak adına önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Telif Hakları Genel Müdürlüğü, TİMBİR ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu ile gerçekleşen “Kültür ve Turizm Basın Elçileri Projesi” sayesinde 81 ilden gazetecilerin tanıtım elçisi olarak bulundukları şehirlere katkı sunacağını belirterek, “TİMBİR olarak hem mesleği geliştiriyoruz hem de ülkemize katkı sunuyoruz. Bize bu anlamda destek olan kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Bakanlıklar ile gazeteciliğe ve Türkiye’ye değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

81 il ve yurt dışından 300’ün üzerinde gazeteci ve yazarın katıldığı projede ilk sunumu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdür Yardımcısı Dr. Serkan Emir Erkmen yaptı.

“Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi”nin kabulüne değinen Dr. Serkan Emir Erkmen, sözleşmenin hala genç bir sözleşme olduğunu söyledi. Sözleşmenin amaçlarından ve uygulanma biçimlerinden bahseden Erkmen, “Örneğin, Denizli diyince akla gelen horoz. Denizli’de horoza atfedilen anlam somut olmayan kültürel mirastır. Bu Ankara için de tüm Anadolu coğrafyası için de kent kimliği, kent kültürü anlamını taşıyor. Somut olmayan kültürel miras, kültürel devamlılığa ve kültürel devamlılığın güçlendirilmesine vurgu yapar.” dedi.

Somut olmayan kültürel mirasın yaratıcı endüstriler için de besleyici bir kaynak olduğunun altını çizen Erkmen, kültür ekonomisine de katkılar sağladığını ifade etti. Erkmen, kültürel mirasların doğru yaşatılmasına dikkat çekerek sunumunu sonlandırdı.

Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü Yaşayan Mirasın Korunması Dairesi Başkanı Deniz Dağıstan ise Türkiye’de somut olmayan kültürel mirasın korunmasına yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı. 2008 yılında envanter çalışmalarına başladıklarını söyleyen Dağıstan, sayılarını katlanarak artırdıklarını belirtti.

Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Uzmanı Dr. Ahmet Gökhan Kaynakcı da uluslararası çalışmaları aktardı. Kaynakcı, “İnsanlığın ortak mirasının farkındalığını artırmak için çalışıyoruz ve aynı zamanda bu değerlerin turizm değeri olmasını sağlıyoruz. En çok unsur kaydettiren ikinci ülkeyiz. Bu unsurlar; Karagöz ve aşıklık geleneği, Kırkpınar yağlı güreş ve alevi Bektaşi geleneği semah, Mesir macunu festivali, Türk kahvesi geleneği…” şeklinde bilgilendirmelerde bulundu.

Programın moderatörlüğünü yapan TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Erdem Tokuş da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı projelerin kamuoyuna aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

Proje, 2. oturumu 26 Şubat'ta, üçüncü oturumu 27 Şubat'ta ve  dördüncü oturum 28 Şubat'ta alanında uzman akademisyen ve temsilcilerle devam edecek. 


BAŞKAN AKTÜRK’TEN BÜYÜK KONGREYE DAVET

Aksaray’da Kaçakçılık ve Silah Operasyonu: 12 Şüpheliye Adli İşlem

Ortaköy’de Hırsızlık Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı

Aksaray Jandarmasından Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama

Aksaray’da ‘Doğal Olan Normal Doğum’ Bilgilendirme ve Eğitim Programı Düzenlendi

IHLARA CAM TERAS, KAR MANZARASIYLA ZİYARETÇİLERİN GÖZDESİ OLDU

MAMASIN BARAJINI DOLDURMAYA ŞUBAT YAĞIŞLARIDA YETERLİ OLMADI

  • BIST 100

    9807,5%0,45
  • DOLAR

    36,39% 0,28
  • EURO

    38,20% 0,01
  • GRAM ALTIN

    3425,63% -0,08
  • Ç. ALTIN

    5639,62% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.