KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞMALARI BİREYLERİ DERİNLEŞTİRİYOR

HABER 15.01.2020 09:53:00
KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞMALARI BİREYLERİ DERİNLEŞTİRİYOR

 Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kültür ve sanatın bireyleri ve davranışlarını daha rafine hale getiren kavramlar olduğunu, yeni dönemde bu çalışmaların artacağını söyledi. 

 

İslami İlimler Fakültesi (İİF) Akademik Kurul Toplantısında konuşan Rektör Şahin, kültür ve sanat çalışmalarını sadece izlenen veya katılım sağlanan bir takım etkinlikler olarak görmediklerini vurguladı. Bu çalışmaların insanları ruhi olarak etkileyen boyutları olduğundan söz eden ASÜ Rektörü, “Saygı, sevgi, nezaket, zarafet, vefa, estetik… Bu değerler kültür-sanatla gelişir ve bizi daha rafine insanlar haline getirebilecek, davranışlarımızı müspet anlamda geliştirecek her türden çalışma, kavramın içerisinde yer alır. Kampüste yılda ortalama 100 etkinlik yapıyoruz. Bunu biraz daha sistemli, somut çıktılarını ve toplumsal faydayı merkeze alarak yapmalıyız. Başladığımız noktaya göre bugün çok daha iyi durumdayız. Amacımız, yarın, bugünden de iyi bir yerde olmak. Kendi içerisinde bir üslubu ve tutarlılığı olan faaliyetler önemli. Kurulan toplulukları bu anlamda çok iyi değerlendirmeli ve buralardaki hareketi arttırmalıyız” dedi. Dijital mecraların doğru şekilde kullanılmasının çalışmalardan alınan verimi olumlu anlamda etkilediğinden de söz eden Prof. Şahin, “Yapıp ettiklerimizin toplumsal olarak daha fazla bilinmesi, yeni katılımlara ve yeni projelere ilham olmaktadır. Bu nedenle çalışmalarımızı sosyal medya platformları aracılığıyla kitleye belli bir üslup içerisinde iletmemiz gerekiyor. Bu alandaki gelişmelere duyarlı olmak önem teşkil ediyor” dedi. İİF Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün de fakültenin akademik, idari ve fiziki durumu hakkında bilgiler verdi ve eğitim-öğretim faaliyetleri noktasındaki çalışmaları özetledi. 

 

Akademik Kurul Toplantısı, akademisyenlerin görüş ve önerilerinin alınması, planlanan çalışmaların istişare edilmesiyle tamamlandı. 

Aksaray'da küçükbaş hayvancılık üreticilerine büyük bir destek geliyor

Aksaray’da Gece Yarısı Parkta Bıçaklı Kavga

Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Örnek

ASÜ İletişim Fakültesinde 2025-2026 Bahar Dönemi akademik açılışı yapıldı

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı, 4. Olağan Kongre’nin ardından teşkilatlanma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Şehrimizin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yerinde tanıtıldı

BAŞKAN DİNÇER, UCLG-MEWA SOSYAL İÇERME KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.