KÜLLİYEDEKİ TÖRENİN ARDINDAN YENİ AKADEMİK YIL BAŞLADI

KÜLLİYEDEKİ TÖRENİN ARDINDAN YENİ AKADEMİK YIL BAŞLADI

“2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni,”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımlarıyla, YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin de törende hazır bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her şehrine üniversite kurma sözü verdiklerini anımsatarak, milletin desteği ve Meclisin gayretleriyle bu sözlerini tuttuklarını ve 81 ilin tamamına üniversite kurulmasını sağladıklarını söyledi. Hali hazırda Türkiye’de, 207 kamu ve vakıf üniversitesinde 176 bin akademik personel ve 8.2 milyon öğrenci bulunduğunu ifade eden Erdoğan, üniversite kontenjanlarındaki artışın, giriş sınavlarındaki yığılmanın önüne geçtiğine dikkat çekti. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destekleriyle yeni ve yenilikçi icraatlar ve yükseköğretim politikaları uyguladıklarını kaydederek, tek tip üniversiteler yerine araştırma, tematik, mesleki eğitim ve -içerisinde ASÜ’nün de olduğu- bölgesel kalkınma odaklı ihtisas üniversiteleri oluşturulduğunu vurguladı.

 

Töreninin son bölümünde, YÖK tarafından her yıl bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen “YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri” takdim edildi.



  • BIST 100

    9203,62%-1,88
  • DOLAR

    38,01% 0,09
  • EURO

    41,64% -0,07
  • GRAM ALTIN

    3696,97% -0,36
  • Ç. ALTIN

    6054,59% -1,22

HABERLER

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.