Kruvaziyerde yılsonu hedefi 1 milyon

Kruvaziyerde yılsonu hedefi 1 milyon

GÜNDEM 14.08.2023 09:52:44
Kruvaziyerde yılsonu hedefi 1 milyon

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kruvaziyer turizminin gelişmesi yönünde uzun yıllardır önemli yatımlar yaptıklarını ve yaşanan artışların sebebinin bu yatırımlar olduğunu dile getirerek, kruvaziyer yolcu sayısının geçen yıla oranla yüzde 66,7 oranında artış gösterdiğini kaydetti.

ANKARA (İGFA)- Kruvaziyer turizminin gelişmesi yönünde uzun yıllardır önemli yatımlar yaptıklarını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kruvaziyer yolcu sayısının geçen yıla oranla yüzde 66,7 oranında artış gösterdiğini söyledi. 

Geçen yıl Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde Türkiye'ye 341 bin 556 kurvaziyer yolcusu gelirken, bu yıl ise aynı dönemde bu sayı yüzde 66,7 artarak 569 bin 280'e ulaştığına dikkati çeken Bakan Uraloğlu, yıl sonu ise 1 milyon yolcuyu aşmasını beklediklerini kaydetti.

Yaz aylarının başlamasıyla kruvaziyer turist sayısında ciddi bir artışın yaşandığını belirten Bakan Uraloğlu, "Ülkemizde kruvaziyer turizminin gelişmesi için çok ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımlar sayesinde ise kruvaziyer turizminide talep gören ülke olduk. Bu talep ve tercihlerin rakamlara da olumlu yansıdığını görüyoruz. Nisan’da 88 bin 566 olan kruvaziyer yolcu sayısı Mayıs’ta 176 bin 840'a, Haziran’da 183 bin 407 ve Temmuz’da 209 bin 33’e yükseldi. Geçen yıl Mayıs-Haziran- Temmuz döneminde ülkemize 341 bin 556 kurvaziyer yolcu gelirken, bu yıl ise aynı dönemde bu sayı yüzde 66,7 artarak 569 bin 280'e ulaştı. Eğer artışlar bu şekilde yükselmeye devam ederse yıl sonu bir milyonu aşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: kruvaziyerde yılsonu hedefi 1 milyon

Aksaray’da Metruk Evde Yangın

Hasandağı’nda Yamaç Paraşütü Faciası: 1 Pilot Hayatını Kaybetti

BAŞKAN DİNÇER, BÜYÜK BÖLCEK CADDESİNDE ASFALT ÇALIŞMALARINI GECE VARDİYASINDA İNCELEDİ

Aksaray’da Gurbetçi Ailenin Otomobili Takla Attı: Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Aksaray’da Feci Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı

Aksaray’da Kamyonet ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı

Aksaray’da Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı: 1 Yaralı

  • BIST 100

    10961,41%0,29
  • DOLAR

    40,89% 0,03
  • EURO

    47,79% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4387,17% 0,16
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.