KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” PROJE TOPLANTISI YAPILDI

KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” PROJE TOPLANTISI YAPILDI

HABER 7.10.2020 18:03:00
KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” PROJE TOPLANTISI YAPILDI

Aksaray’da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla uygulanacak olan ‘Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var‘ proje toplantısı yapıldı. Toplantıda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

 

Ağaçlı Melendiz Oteli toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsa Başkanı Hamit Özkök, Veterinerler Oda Başkanı Önder Yıldız, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Recep Özdemir ve  banka yöneticileri katıldı.  

 

Toplantıda Ziraat Bankası yetkilileri tarafından sunum yapılarak bankanın üreticiye kredi imkânı sunması ve içeriği hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 

 

Toplantıda bir konuşma yapan Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, İç Anadolu bölgesine adaptasyon sağlamış ıslah ırklarının Aksaray’da varlığından bahsetti ve hayvan sayısının kredi imkanı artacağını belirtti.

 

Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ise kredilerden işletmesini büyütmek isteyen üreticilerin faydalanacağını belirtti. Tarım Müdürü Bülent Saklav, Aksaray’ın hayvan sayısı ve hayvansal üretimde Türkiye’de ilk 15 içerisinde yer aldığını ve ülke genelinde olduğu gibi Aksaraylı üreticilerin birçok hibe ve destek projelerinden faydalandığını açıkladı. Küçükbaş hayvan sayısının ilimizde 1 milyon sayısına ulaştığını söyledi. 

 

Ziraat Bankası Bölge Müdürü Recep Özdemir, Küçükbaş hayvan işletme ölçeklerinin büyümesi, hayvan ırk sayısının arttırılması için Aksaraylı üreticilere kredi imkanı sunulduğunu belirtti. 

 

"Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin imza tören için bir araya geldiklerini ifade eden Belediye Başkan Evren Dinçer,  “Hayvancılık alanında da üreticilerimizi güçlü şekilde destekleme ve geliştirmeye yönelik projeler ülke ekonomimize katkı sunuyor. İlimizde 380 bin büyükbaş, 1 milyon küçükbaş hayvan sayımız var. Projenin beklentisi yüzde 50 fayda sağlamaya yönelik. Yani 1 milyon küçükbaş sayısı 1,5 milyona ulaşması hedefleniyor. Ülke ekonomisi katkı sunmak ve üreticilerimizin işletmesini büyütmesi için önemli bir proje hayata geçiyor” şeklinde konuştu.

 

Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray’ın tarımda İç Anadolu’nun inci konumda olduğunu söyledi. Vali Hamza Aydoğdu konuşmasının devamında “Aksaray sanayisiyle, turizmiyle tarımıyla ve hayvancılıkta keşfedilmesi gereken iller arasında. Bu projenin başlamasında siyasilerimiz başta olmak üzere, tarım müdürlüğümüz, koyun keçi yetiştiriciler birliğimiz, ziraat odamızın büyük emekleri olmuştur.  Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bölgesel potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla üreticilerimize son derece uygun şartlarla kredi kullandırarak üreticilerimizin kalkınmasına fayda verecek bu toplantının şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Toplantıdan sonra Vali Hamza Aydoğdu, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Recep Özdemir, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi protokolünü imzaladılar. 


MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.