KORONA’DAN ÖLENLERİN SAYISI 649 KİŞİYE ULAŞTI AKSARAY DA DURUM NE

HABER 7.04.2020 13:03:00
KORONA’DAN ÖLENLERİN SAYISI 649 KİŞİYE ULAŞTI AKSARAY DA DURUM NE

 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA az önce açıkladığı tablo evde kalmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ifade ediyor. Açıklamada belirtilen tablo şu şekilde 6 NİSAN 2020 Tarihi itibarıyla 21 bin 400 kişi üzerinde tetkik yapıldı 3148 kişide korona virüs  hastalığı tespit edildi bunlardan 284 kişi sağlığına kavuştu 649 kişide hastalık dolaysıyla hayatını kaybetti

Türkiye’nin süreci kontrol altına aldığına inanan vatandaşlar daha çok Sağlık Bakanının söylediklerine itibar ettiklerini belirtirken  bir vatandaş  şunları söyledi ‘’  tarz ve anlatımıyla bize çok samimi ve sakinleştirici intiba veriyor birgün onun ağzından viris tehlikesi geçti diye cümle duyarsak içimiz rahatlayacak’’  dedi .

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca il müdürleriyle haftanın belli günlerinde yaptığı  telekonferansa katıldı Aksaray ilinden İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildal katıldı İl İl verilen bilgilere göre Aksaray il müdürlüğüyle özel ilgi duyulan konuşmada  alınan duyumlara göre özellikle basında yer alan Aksaray Ortaköy’e bağlı Kümbet köyündeki vaka konuşuldu  İl Sağlık Müdürü Aksaray ilinde korona dolaysıyla sınırlı sayıda yatan hastalardan 5 adedinin sağlığına kavuştuğu hatta bugün birini taburcu ettikleri için sevinçli olduklarını belirttiği öğrenildi.
Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma  Hastanesinde muayene sadece randevu sistemiyle gelen hastalara hizmet vermek için çalışırken genelde hastalık kapmaktan korkanlar ihtiyaçlarını ertelemeye devam ediyorlar.
Vatandaşlar evde kaldıkları sürece televizyonlarda izledikleri şekliyle Sağlık çalışanlarının çok önemli olduklarına kanaat getirerek daha çok sosyal medya hesaplarından alkışlamaya başladılar. Ancak hastanelerin boşalmasıyla kimsesizlikten yakınan sağlık çalışanları daha çok komşu veya arkadaşlarından nasılsın diye moral telefonları bekliyorlar.
Korona dolaysıyla   Aksaray’dan herhangi bir kayıp olmaması Aksaraylıları sevindirirken ülke genelinde 649 kişi nin hayatını kaybetmesi yinede endişe ettirmeye yetiyor. Şimdi herkes köşesine çekilerek sosyal medyadan Evde kal Mesajları çekiyorlar


TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.