Kocaeli'nin yeni tramvayları için imzalar atıldı

Kocaeli'nin yeni tramvayları için imzalar atıldı

GÜNDEM 27.04.2023 15:17:58
Kocaeli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan, 10 adet tramvay aracı ihalesini 697 milyon TL’lik teklif sunan Bozankaya A.Ş. kazandı

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan, 10 adet tramvay aracı ihalesini 697 milyon TL’lik teklif sunan Bozankaya A.Ş. kazandı. Bugün (27 Nisan Perşembe) Büyükşehir ve firma arasında sözleşme imzalandı. Yüklenici firma, 540 gün içerisinde yeni tramvay araçlarını Büyükşehir Belediyesine teslim edecek.

Vatandaşa ulaşımda konfor sağlayacak olan yerli teknoloji ile üretilen tramvaylar, Bozankaya’nın Ankara Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim merkezinde geliştirildi. Yaklaşık uzunluğu 33 metre olacak olan modern tramvaylarda 298 kişi yolcu kapasitesi bulunuyor. Oturan yolcu sayısı 66 iken ayakta yolcu sayısı ise 232 olacak. Son teknolojik gelişmelere uygun olarak tasarlanan araçların yapısı bakım onarım giderlerini en aza indiren şekilde üretilecek.

KOCAELİ’NİN TARİHİNE YAKIŞACAK

Kocaeli için özel olarak üretilen ve toplam 10 araçtan oluşan tramvay filosu kentin tarihi dokusu ve kentin genel görünümü dikkate alınarak tasarlanacak. Aracın tüm parçaları minimum zamanda da kolaylıkla değiştirilebilen modüler yapıda olacak. Tramvaylar emisyon ve gürültü seviyesi yönünden ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak üretilecek.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,48% 0,24
  • EURO

    34,77% 0,59
  • GRAM ALTIN

    2436,96% -0,05
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.