Kırsalda iletişim kapasitesi artırılacak

Kırsalda iletişim kapasitesi artırılacak

GÜNDEM 2.07.2023 14:41:28
Kırsalda iletişim kapasitesi artırılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, evrensel hizmet çerçevesinde yıl içinde BTK ve TÜRKSAT ile birlikte başlatılan proje ile kırsal bölgelerde yer alan binin üzerinde yerleşim yerine mobil ses ve geniş bant internet götürüleceğini söyledi.

ANKARA (İGFA) -  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kırsal bölgelerde haberleşme altyapısını yaygınlaştırmak için çalışmaları yoğunlaştırdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Evrensel Hizmet Kanunu’ kapsamında bakanlık olarak yapılan yatırımlarla kırsal bölgelerde haberleşme altyapısını yaygınlaştırmak için devam eden projelerle ilgili bilgi verdi. Mobil haberleşme hizmetleriyle ilgili kırsal bölgelerde yer alan 2 bin 575 yerleşim yerine 4,5G Mobil Haberleşme Hizmetinin götürüldüğünü belirten Bakan Uraloğlu, bu yerlerin de yüzde 40 oranında yerli ve milli baz İstasyonu ULAK’ın kullanıldığını söyledi.

Yapılan çalışmalar kapsamında 500 binin üzerinde vatandaşa mobil haberleşme hizmetinin ulaştırıldığını açıklayan Bakan Uraloğlu, ayrıca kırsal bölgelerde 2 bin 97 yerleşim yerine de sabit ses ve internet hizmeti için gerekli altyapının kurulduğunu ve bu hizmetin vatandaşlara ulaştırıldığını kaydetti.

Bakan Uraloğlu, evrensel hizmet çerçevesinde 2022 yılı içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve TÜRKSAT ile birlikte başlatılan projeye göre, BTK ve TÜRKSAT ile birlikte başlatılan proje ile kırsal bölgelerde yer alan bin’in üzerinde yerleşim yerine mobil ses ve geniş bant internet götürüleceğini, bu yerleşim yerlerinin tamamında özellikle yerli ve milli baz istasyonu ULAK'ın kullanılacağını ve proje tamamlandığında önceki projelerle birlikte 700 binin üzerinde vatandaşımıza mobil haberleşme hizmeti ulaştırlacağını sözlerine ekledi.”

ŞEHİTLER MÜZESİ RAMAZAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

BAŞKAN AKTÜRK’TEN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

AKSARAY BAROSU BASIN AÇIKLAMASI 5 Nisan Avukatlar Günü

Rektör Arıbaş: Anadolu Ajansı 105 Yıldır Hakikatin Sesi

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK ADIM

MEDAŞ BİNASININ YIKIMI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

MHP AKSARAY KAÇEP 2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

  • BIST 100

    9407,17%0,29
  • DOLAR

    37,99% 0,07
  • EURO

    41,52% -0,28
  • GRAM ALTIN

    3649,65% -1,63
  • Ç. ALTIN

    6046,99% -1,34

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.