KIRIM TATAR GECESİNDE COŞKULU ANLAR YAŞANDI

Aksaray Haber |Aksaray Haberleri |Aksaray Kent Haber

HABER 20.12.2021 23:13:00
KIRIM TATAR GECESİNDE COŞKULU ANLAR YAŞANDI

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Kırım Tatar gecesinde coşkulu anlar yaşandı. Kırım Tatar Türklerine ait şarkılar ve danslar Aksaray Kültür Merkezinde ziyaretçilerle paylaşıldı.
Kırım Tatar Gecesine Dr. Evren Dinçer, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Denis Zolotarov, Kırım Teşkilatları Konfederasyonu Başkanı Ümit Şilit, Boydak Kırım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Olgun Kırım Türkleri, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Aksaray Şube Başkanı Rıdvan Çağlayan, Ankara Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Aydoğan, Dombra müziğinin bestecisi Arslanbek Sultanbekov ve Kırım Tatar şarkıcısı Elzara Batalova katıldı. 


Kırım Tatar Kültürüne ait dansların ve halk oyunlarının sergilendiği gece Dombra müziğinin bestecisi Arslanbek Sultanbekov ve Kırım Tatar şarkıcısı Elzara Batalova sanat severlerle buluştu.
Ankara Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Aydoğan katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada Kırım Tatar Türklerinin tarihinde iz bırakmış olayları ziyaretçilerle paylaştı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e Kırım Tatarların Milli bir simgesi olan kalpağı hediye etti. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de katılımcılara hediye takdiminde bulundu. 
Kırım Tatar Gecesinde Konuşan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; “bugün Aksaray Belediyesi olarak güzel bir güne imza attık. Bugün Kırım Tatar Gecesi yaptık Aksarayımızda bunu da Kırım Tatar vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Bahçesaray ve Kırımlı Mahallelerine Mahalle Konağı açılışımızla taçlandırdık.  Mahalle Konağımızda Kırım Tatar kültürünün yaşatılması adına hem de Aksarayımıza değer katması adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Kırım Tatar Türklerine karşı ülkemizin üstlenmiş olduğu misyon Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman sürdürülecektir. Tarihin her döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti din kardeşlerine ırk kardeşlerine ve tüm mazlumlara kapılarını açmıştır. Bugün eğlenceli ve güzel bir gün olmasını diliyorum şehrimize teşrif eden tüm misafirlerimize ve geceyi onurlandıran tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum organizasyonda gösteri yapmak için çalışmalar yapan genç kardeşlerimi tebrik ediyorum.” Dedi. 

 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.