Kilis'ten Tıp Fakültesi için siyasilerden ortak açıklama

Kilis'ten Tıp Fakültesi için siyasilerden ortak açıklama

GÜNDEM 10.02.2021 14:24:05
Kilis

KİLİS (İGFA) - Kilis'te 7 Aralık Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi açılmasının zorunluluk haline geldiğini belirten muhalefet partileri, ortak basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki ortak açıklamaya CHP Kilis İl Başkanı Mehmet Akif Perker, CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Geloğlu, İYİ Parti İl Başkanı Ağa Gündoğmuş, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayhan, Saadet Partisi İl Başkanı Şerif Karakurt, Gelecek Partisi İl Başkanı Muhammed İlhan Koska, Gelecek Partisi Merkez İlçe Başkanı Cemal Özdemir, Bağımsız Türkiye Partisi Kilis Merkez İlçe Başkanı Ahmet Özuymaz ortak açıklama yaptı.

Saadet Partisi Kilis İl Başkanı Şerif Karakurt, Avrupa Birliği Fonu ile Kilis'imize kazandırılmakta olan yeni devlet hastanemizin açılacak olan uygulama ve araştırma hastanesine dönüştürülmesi uygun olacağını belirterek, Tıp Fakültesi konusunun geciktirilmeden uygulamaya geçirilmesi gerektiğini söyledi.

"Kilis’imize yapılacak bir hizmet için Ankara’da kiminle görüşmek istiyorlarsa birlikte gideriz" diyen İYİ Parti Kilis İl Başkanı Ağa Gündoğmuş, "4 bin nüfuslu Çobanbey’e Tıp Fakültesinin yapılacağına 300 bin nüfuslu Kilis’e yapılması daha mantıklı olur diye düşünüyoruz" dedi. 

Gelecek Partisi Kilis İl Başkanı Muhammed İlhan Koska, AK Parti'nin vaatlerden vazgeçip gerçekçi bir şekilde harekete geçmesini talep ettiklerini ve Kilis'e her türlü kazanım için yanlarında olduklarını söyledi.

Ortak amacın Kilis'e hizmet olduğunu belirten CHP Kilis İl Başkanı M. Akif Perker ve

Bağımsız Türkiye Partisi Merkez ilçe Başkanı Ahmet Özuymaz da yaptıkları açıklamada,
bu işin takipçisi olacaklarını belirterek, "İnşallah Kilis'e Tıp Fakültesi'nin kurulması Kilis'e büyük bir önem kazandıracak. Tıp Fakültesi'nin kurulması, Kilis için çok isabetli bir çalışmadır" diye konuştular.

Aksaray Müteahhit İş İnsanları Birliği Kuruldu: Ramazan Aygül Başkan Seçildi

ASÜ’lü güreşçilerden Ünilig Türkiye Şampiyonası’nda büyük başarı

AKSARAY BELEDİYESİ TARIM ARAZİLERİNDE VERİMİ ARTIRMAK İÇİN GÜBRELEME ÇALIŞMASINA BAŞLADI

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen’den 19 Mayıs Mesajı

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan 19 Mayıs Mesajı

Ayça Çağlar: “Atatürk’ün Emanetine Sahip Çıkan Gençlerle Aydınlık Bir Gelecek Kuracağız

Aksaray Barosu Başkanı Av. Erçin Mevlüt DÜZGÜN’den 19 Mayıs’ın 106. Yılına Anlamlı Mesaj

  • BIST 100

    9514,01%-1,60
  • DOLAR

    38,77% -0,03
  • EURO

    43,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4115,87% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.