Kilis'te Tıp Fakültesi için girişimler sürüyor

Kilis'te Tıp Fakültesi için girişimler sürüyor

GÜNDEM 9.02.2021 17:27:08
Kilis

KİLİS (İGFA) - Kilis'e Tıp Fakültesi kurulması için daha önce yerel idarecilerle YÖK Başkanı Yekta Saraç'ı ziyaret ettiklerini anımsatan AK Parti İl Başkanı Av. Murat Karataş, fakültenin kurulmasının bir takım odaklar tarafından engellenmeye çalışılmasına rağmen çalışmaların devam ettiğini söyledi. İl Başkanı Av. Murat Karataş, Yeni Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüşümü sonrasında akademik kadro ve diğer altyapı çalışmaları sonunda Kilis 7 Aralık Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi'nin kurulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kuruluşuna onay verilen Çobanbey/Halep bölgesindeki Tıp Fakültesi'nin kurulmasının tamamen Türkiye'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki stratejik hedeflerinin bir parçası olarak alınmış bir karar olduğunu öne süren Başkan Karataş, "Söz konusu fakülte Kilis 7 Aralık Üniversitesi bünyesinde değil, Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde kurulacaktır. Bu nedenle Kilis’e kurulması planlanan Tıp Fakültesi ile apayrı amacı ve özellikleri olan bir kurumdur. Vatandaşların konunun ayrıntılarını bilmeleri ve konuyu çarpıtmaya çalışanlara, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara itibar etmemeleri adına açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. AK Parti kadroları, Kilis’i ilgilendiren ve Kilis’in yararına olan her konuda planlı bir biçimde var gücüyle çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

  • BIST 100

    10659,83%0,89
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5550,39% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9211,41% -0,08

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.