KAYÜ Rektörü'nden gastronomi mesaisi

KAYÜ Rektörü'nden gastronomi mesaisi

GÜNDEM 1.10.2023 10:23:42
KAYÜ Rektörü

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kastamonu'da Kastamonu Üniversitesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi işbirliği  ile düzenlenen "VII. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi'ne" katıldı.

KASTAMONU (İGFA) - Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen kongrede konuşan  Rektör Karamustafa, sanayi, ticaret, eğitim, kültür ve  turizm şehri Kayseri'nin aynı zamanda gastronomi şehri olduğuna dikkat çekerek, Kayseri Üniversitesi olarak Kayseri şehrinin gastronomi kimliğine sürekli katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Rektör Karamustafa, "Kayseri Üniversitesi olarak sadece eğitim-öğretim, araştırma, toplum yararına projeler yapmıyoruz. Kayseri'yi Kayseri yapan değerlere de katkı sunmaya çalışıyoruz. Kayseri şehri ülkemizin nadide gastronomi şehirlerindendir. Gerek zengin mutfağı, gerek damak tadı ürünleri, gerekse geleneksel lezzetleriyle herkes tarafından bilinen bir şehirdir. Üniversite olarak Develi Seyrani Kampüsümüzde açtığımız Aşçılık Programı yüz akımız oldu. Burada eğitim gören öğrencilerimizin yarışmalarda aldıkları dereceler, programın eğitim kalitesi bizleri bir hayli sevindiriyor. Kayseri Üniversitesi olarak Aşçılık programımızın gastronomi alanında şehrimize daha fazla katkı sunması için gayretlerimizi devam ettireceğiz. Bu anlamda sürekli destekçimiz olan başta Sayın YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar Hocamıza olmak üzere Kayseri'nin dinamiklerine ve paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. El ele vererek Kayseri'nin gastronomisini sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında tanıtımını sağlayacağız" dedi.


Anahtar Kelimeler: kayü rektörü'nden gastronomi mesaisi

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,34
  • EURO

    34,71% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2403,71% 1,00
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.